• Twitter
  • Facebook
Credits: AbbaSite.com, Wikipedia

Terug naar 17 februari 1977!  Op deze dag ging de Paradeplaat van de TROS op Hilversum 3 naar ‘Knowing me, knowing you’ van ABBA. .  De release volgde op ‘Money, money, money’ , één van de drie nummer 1 hits die de Zweedse groep wist te scoren in 1976. Het nummer ‘Knowing me, knowing you’ werd geschreven door Benny Andersson, Björn Ulvaeus en hun manager Stig Anderson. De vocale hoofdrol was weggelegd voor Anni-Frid Lyngstad.  ‘Knowing me, knowing you’ is de eerste in de reeks van ‘marriage-gone-wrong’ songs.

‘Knowing Me, Knowing You’ had vooraf als werktitels “Ring It In” en “Number One, Number One”, maar kon toch niet de goedkeuring verkrijgen. ‘Knowing me, knowing you’ staat op het zeer succesvolle album ‘Arrival’. Het B-kantje van de single werd ‘Happy Hawaii’. Dit was het laatste nummer, bedoeld voor het album. Het nummer werd echter herschreven en opnieuw opgenomen. Nu als ‘Why did it have to be me’. Niet met Agnetha en Frida in de vocale hoofdrol, maar Björn Ulvaeus.

“Knowing me, knowing you’ is ook verwerkt  in de musical Mamma Mia!.  “I think this ranks as one of our five best recordings”, zegt Benny over het liedje. “But I also think it stands up as a song in itself.” Bij het uitkomen van de single geeft ABBA overigens haar eerste live concert in Engeland in de Royal Albert Hall. ‘Knowing me, knowing you’ was niet alleen Paradeplaat maar ook Alarmschijf. Het nummer bereikte de 3e plaats in de Nederlandse Top Veertig. Met ‘Knowing Me, Knowing You’ sleept Abba in o.a. Engeland en Duitsland een gouden plaat binnen en werd het daar een nummer 1 hit. Zo werd ‘Knowing me, knowing you’ in een aantal landen hun vierde nummer 1 hit binnen vijftien maanden.  Volgens de United World Chart is ‘Knowing Me, Knowing You’ wereldwijd de op een na best verkochte single van 1977.

 
Translate »
Share This