ABBA is voor het eerst in haar carrière genomineerd voor een Grammy Award.  De Zweedse popgroep maakt kans op de felbegeerde prijs met de single ‘I Still Have Faith In You’ . Het nummer is genomineerd in de categorie Record of The Year. ABBA neemt het in deze categorie o.a. op tegen Billie Eilish, Silk Sonic en Tony Bennett & Lady Gaga. Het nummer van Agnetha, Björn, Benny en Anni-Frid is afkomstig van hun meest recente album ‘Voyage’: de eerste nieuwe plaat van ABBA in veertig jaar.

Naast ABBA zijn Olivia Rodrigo en Justin Bieber belangrijkste kanshebbers voor een GRAMMY. Rodrigo maakt onder meer kans op een award voor haar plaat ‘SOUR’ in de categorie Album of the Year en met ‘Drivers License’ voor Song of the Year. Ook is ze genomineerd in vijf andere categorieën, zoals  BBest New Artist.

Ook Jon Batiste is kansrijk, met kans op maar liefst elf Grammy Awards. Ook Justin Bieber doet het uitstekend. Hij verovert acht nominaties, net zoals Doja Cat en H.E.R. Ook Jay Z sleept weer enkele nominaties in de wacht, voor samenwerkingen met Kanye West en DMX. De Grammy’s worden op 31 januari 2022 uitgereikt in Los Angeles.

 
Translate »
Share This