Bij het zien van de nieuwe Elbow albumhoes gaan je ogen automatisch, maar tevergeefs op zoek naar een mannetje in een rood wit gestreept shirt en mutsje. Waldo is echter nergens te bekennen in deze zee van mensen.

Het is een beeld dat Elbow zelf ook al vaak onder ogen heeft gehad tijdens de vele concerten en festivals die zij spelen. De band maakte onlangs, tijdens een van die optredens, in Manchester de titel van hun aanstaande album bekend. ‘Giants Of All Sizes’ is het eerste album van Elbow sinds ‘Little Fictions’ uit 2017.

Het album is gemaakt zonder enige muzikale of tekstuele remmingen, maar wel in de ontspannenheid en oprechtheid die de band zo kenmerkt. Guy Garvey, de charismatische zanger van Elbow, omschrijft het album als“An angry, old blue lament which finds its salvation in family, friends, the band and new life.”

De band heeft op Pinkpop al laten zien in een uitstekende vorm te verkeren. Ook de single ‘Dexter & Sinister’ belooft veel goeds voor het aankomende album dat op 11 oktober verschijnt.

 

 

 
Translate »
Share This