Rockheld Jim Morrison vierde op 8 december zijn verjaardag. De Amerikaan werd één van de meest invloedrijke singer-songwriters uit de rockgeschiedenis. Morrison volgde de filmacademie in Los Angeles, waar hij Ray Manzarek leerde kennen. Met hem richtte hij The Doors op. Al in zijn tijd werd hij door jongeren gezien als een idool.

Hij leefde zeer intens en gebruikte verschillende en vele soorten verslavende genotsmiddelen. Zijn enorme drankgebruik was exemplarisch. Morrison was seks, drugs en rock`n roll. Hij was gefascineerd door literatuur, las enorm veel en was fanatiek bezig met het maken van poëzie. Zijn muziek toont invloeden van jazz en blues en zijn teksten waren vaak zeer filosofisch en dichterlijk van aard.

Het psychedelische “Light My Fire” werd in 1967 de eerste hit voor The Doors. Andere grote successen waren bijvoorbeeld “Touch Me”, “Love Her Madly” en“Riders On The Storm”. Op 3 juli 1971 overleed hij in Parijs. Zijn ruige leven werd hem fataal. Morrison overleed aan een overdosis drugs. In de Top 2000 van NPO Radio 2 ga je vele classics van The Doors terug horen.

 

 

 
Translate »
Share This