Noem je platenmaatschappij Motown, dan gaat er in je geheugen meteen een jukebox spelen met hits. De inmiddels 89-jarige Berry Gordy richtte Motown op in 1959 in een klein huisje aan de West Grand Boulevard in Detroit. Daarmee legde hij de basis voor de rijke muzikale geschiedenis die Motown door de jaren heen heeft opgebouwd.

Artiesten als Marvin Gaye, Diana Ross ( And The Supremes), Four Tops, Stevie Wonder, The Isley Brothers, Smokey Robinson, Lionel Richie en The Jackson 5 braken wereldwijd door met behulp van Berry Gordy en zijn platenmaatschappij. Motown produceerde een kenmerkend geluid en raakte daarmee een snaar waardoor Amerika en uiteindelijk de wereld er met groot genoegen naar luisterde.

Die rijke geschiedenis komt weer tot leven met het Motown Greatest Hits album én met de soundtrack van de film ‘Hitsville: The Making Of Motown’, die op 24 augustus in Amerika in première gaat op streamingdienst Showtime. Aan de hand van interviews en beeldmateriaal uit de archieven van Motown wordt de totstandkoming van het bedrijf in beeld gebracht. De muziek van deze film is te horen op de gelijknamige soundtrack, die hier te beluisteren is. Beide albums worden ook op CD en vinyl uitgebracht.

 

 

 
Translate »
Share This