6 oktober 1949 was de geboortedag van Bobby Farrell. Hij werd succesvol als lid van Boney M. Zijn carrière begon hij echter op zijn 15e als zeeman. Niet voor lang. Twee jaar later vestigde hij zich in Noorwegen. Vervolgens verhuisde hij naar Nederland, en daarna naar Duitsland. Hij was diskjockey en danser toen producer Frank Farian hem in 1976 vroeg als zanger voor Boney M. De eerste single die de groep uitbracht, was ‘Baby do you wanna bump?’(1975).

De schaarse teksten in dit lied leek door Bobby te zijn ingezongen.  Het was echter Frank Farian, die de vocals inzong. Toen het nummer een hit werd en Top Pop de groep uitnodigde in de studio, begreep Farian, dat hij snel aan het werk moest. Hij wilde zelf niet op het podium staan en besloot daarom enkele dansers en zangers aan te trekken. Naast Bobby werden de zangeressen Marcia Barrett & Liz Mitchell en model Maizie Williams ingevlogen voor de disco groep.

Farrell viel onmiddellijk op met zijn opmerkelijke dansstijl. Boney M kende enorme successen, in Nederland en ver daarbuiten. “Sunny” (1976), “Ma Baker” (1977), “Rivers Of Babylon” (1978) en “Hooray Hooray, It`s A Holiday”(1979) werden nummer 1 hits in de Nederlandse Top Veertig. In 1978 gaf Farian de geruchten toe dat Farrell eigenlijk geen enkele vocale bijdrage had geleverd. Farian had zelf de mannelijke zangpartijen ingezongen en had Farrell slechts uitgekozen wegens diens persoonlijkheid en bijzondere dansstijl. Enkel Liz Mitchell was feitelijk onmisbaar in de bezetting van Boney M, bekende Farian. Bobby zong echter wel echt tijdens concerten.

Farrell werd in 1982 vervangen door Reggie Tsiboe.  Bobby Farrell begon vruchteloos een solocarrière en kreeg ten slotte hulp van Farian die voor Farrell en Boney M. het nummer ‘Happy Song’ produceerde en Farrell in 1985 weer terughaalde naar Boney M. In 1986 stopte de groep, om in 1988 weer bij elkaar te komen. In 1989 viel het doek opnieuw.

Wereldwijd had Boney M. 35 nummer 1-hits en verkocht zo’n 150 miljoen platen. Aan het einde van 2010 stierf het boegbeeld van Boney M in een hotelkamer in Sint Petersburg aan hartfalen. Hij werd op 8 januari 2011 begraven op begraafplaats Zorgvlied.

 
Translate »
Share This