• Twitter
  • Facebook

Credits: NPO 3FM

3FM-dj’s Barend van Deelen, Sophie Hijlkema en Wijnand Speelman gaan voor 3FM Serious Request het Glazen Huis in, dat dit jaar in Nijmegen staat. De dj’s worden traditiegetrouw in de week voor kerst opgesloten om zo in actie te komen voor een goed doel. Dit jaar zet 3FM Serious Request zich in voor Stichting ALS Nederland, dat onderzoek doet naar de oorzaak en behandeling van de ziekte en hulpmiddelen biedt aan mensen die ALS hebben.

Limore Noach, directeur van Stichting ALS Nederland: ​​”Het is een vreselijke ziekte, wanneer je de diagnose krijgt, heb je nog maar 3 tot 5 jaar te leven. Je spieren vallen één voor één uit. Iedere volwassene kan het krijgen, en je gaat slechter functioneren door de spieruitval.” Barend en Wijnand hebben allebei ervaring met de ziekte: hun beide opa’s zijn overleden aan ALS.

De Glazen Huis-dj’s krijgen dit jaar een extra uitdaging: zij moeten tijdens de actieweek hun mobiele telefoon inleveren en kunnen daarom alleen contact met het thuisfront onderhouden via de radio of tijdens een bezoek aan het Glazen Huis. Dit natuurlijk naast het verbod op eten, de hele week teren ze op de welbekende sapjes.

3FM-dj Wijnand Speelman: “Ik heb nog nooit in het Glazen Huis gezeten, dus die hele nieuwe ervaring lijkt mij fantastisch. Nijmegen is een prachtige stad en als de mensen net zo mooi zijn, dan verwacht ik een hele goede week!”

Ook bij Barend zit de zin er goed in: “Om dit samen met Wijnand te doen, dat is fantastisch! Hij is mijn beste vriend, en vroeger maakten wij altijd al samen programma’s op 3FM. Nu zijn we eindelijk weer herenigd!. Tijdens de voorbereidingen lach ik mij al rot, dus dat belooft wat te worden in het Glazen Huis in Nijmegen.”

Copyright © 2023, Hitzound, All rights reserved.

 
Translate »
Share This