Op 31 augustus, maar dan in 1974,  was het een heel treurige dag voor alle luisteraars die de Nederlandse zeezenders een warm hart toedroegen. Wegens het van kracht worden van het Verdrag van Straatsburg werden Radio Veronica, Radio Noordzee Internationaal en Radio Atlantis gedwongen om hun uitzendingen te staken. Rob Out presenteert het laatste uur van Radio Veronica, Ferry Maat van Radio Noordzee Internationaal en Steve Engeland van Radio Atlantis.

Het was het zendschip Radio Veronica, dat de popmuziek voor de Nederlandse luisteraars introduceerde, maar natuurlijk ook de Nederlandse Top 40 en Tipparade. Tijdens het laatste uur van Veronica, ondersteunt met een een tikkende klok, neemt Rob Out op een ontroerende wijze afscheid van de luisteraars. Legendarisch worden zijn slotwoorden: “Een periode wordt afgesloten, er sterft iets. Met het afscheid nemen van Veronica sterft ook een beetje de democratie in Nederland. Dat spijt mij voor Nederland”. Hierna volgt een korte stilte en klinkt het “Wilhelmus”.

Vandaag is op  zowel Vintage Veronica als 192 Radio een speciale uitzending rond het stoppen van de zeezenders op 31 augustus 1974. Vanaf 15.00 uur is er op beide radiozenders een programma te horen met onder andere Rob Stenders, Ad Bouman, Leo van der Goot en vele andere. Vanaf 18.00 uur starten de officiële uitzendingen van Vintage Veronica. Deze uitzending vindt plaats vanuit de originele Hilversum 3 studio.  Luisteren doe je via DAB+ of het internet.

 
Translate »
Share This