Op 29 december 1966 beginnen The Beatles aan de opnames van “Penny Lane’. Het nummer, grotendeels geschreven door Paul McCartney, beschrijft een straat in de Engelse stad Liverpool waar The Beatles opgroeiden. Zoals de bushalte, waar John en Paul afspraken als ze stad ingingen. “Penny Lane” is de favoriete Beatles track van producer George Martin.

Het nostalgische nummer, met een terugblik op het Liverpool, waarin de vier Beatles waren opgegroeid, was oorspronkelijk bedoeld voor het album “Sgt.Pepper`s Lonely Hearts Club Band”, net zoals het andere legendarische nummer op de single, “Strawberry Fields Forever”. Omdat de opnames voor het Beatles album nog in volle gang waren , wilde manager Brian Epstein tussentijds een nieuwe single uitbrengen om de populariteit van de Beatles te waarborgen.

George Martin liet hem weten dat de Beatles ondertussen drie nummers (Penny Lane, Strawberry Fields Forever en When I’m Sixty-Four) hadden opgenomen.  Er werd besloten om zowel “Penny Lane’ als “Strawberry Fields Forever” op dezelfde single uit te brengen om zo de fans waar voor hun geld te geven. Doordat deze nummers op single verschenen, betekende dit dat ze dus niet op het album “Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band” zouden verschijnen. Achteraf was dit volgens George Martin “de grootste vergissing uit zijn leven”.

 

 

 
Translate »
Share This