21 Savage is gearresteerd in Amerika en moet mogelijk het land uit. De immigratiedienst heeft hem gearresteerd omdat de rapper geen verblijfsvergunning heeft. Volgens de Amerikaanse immigratiedienst is gebleken dat de 26-jarige rapper in 2005 vanuit Engeland naar Atlanta is gekomen. Nadat zijn visum was afgelopen, is hij in Amerika gebleven.

21 Savage werd opgepakt bij een handhavingsactie van de politie en immigratiedienst. Omdat de rapper in 2014 werd veroordeeld voor een drugsdelict valt hij waarschijnlijk niet binnen de Dreamers-wet die illegalen beschermt die als kind naar Amerika zijn gekomen.

De advocaat van de succesvoller rapper verklaarde zonder van kleur te verschieten, dat 21 Savage een rolmodel is voor de jeugd. “We zijn naarstig aan het proberen om meneer Abraham-Joseph vrij te krijgen en om eventuele misverstanden op te lossen”, aldus de advocaat tegenover entertainmenttijdschrift Variety. Volgens haar is 21 Savage een rolmodel omdat hij zich inzet voor projecten die kansarme jongeren moeten leren om met geld om te gaan.

De rapper, die in Amerika met ‘I Am’ in december een nummer 1 album scoorde en nummers opnam met o.a. Drake en Cardi B, zit nu in hechtenis in de staat Georgia. Dit weekend ging zijn video ‘A Lot’ in première.

 

 

 
Translate »
Share This