Op 20 december 1967 gaat de film “The Graduate” in première. Voor Dustin Hoffman is “The Graduate” zijn filmdebuut. Het betekende zijn doorbraak en leverde Anne Bancroft, in de rol van Mrs.Robinson, een Oscarnominatie op. De film dankt zijn bekendheid ook aan de muziek van Simon & Garfunkel. Regisseur Mike Nichols stond er op dat het duo Simon & Garfunkel de muziek voor de film zou maken.

Producer Lawrence Turman sloot een contract met Paul Simon voor drie nieuwe liedjes voor de film. Simon had echter weinig tijd. Hij was constant op tournee met Art Garfunkel en toen de film bijna klaar was, had hij nog maar een liedje geschreven.

Twee nummers die Simon eerder had aangedragen, “Punky’s Dilemma” en “A Hazy Shade of Winter” waren door Nichols afgewezen. Nichols smeekte Simon om een extra liedje voor de film. Om Nichols tegemoet te komen speelde Simon een liedje dat hem de laatste week door het hoofd speelde. Het liedje had de werktitel “Mrs. Roosevelt” en ging over Eleanor Roosevelt. Simon mompelde iets over Joe DiMaggio en hoorde Nichols plotseling roepen dat hij de titel moest veranderen in “Mrs. Robinson”. In de film zingen Simon and Garfunkel overigens alleen het refrein. De muziek van de film was erg populair en verdreef zelfs het “White Album” van de The Beatles van de eerste plaats.

 

 

 
Translate »
Share This