Wie moet er voor Nederland naar Tel Aviv gaan? Nu de gaststad van het Eurovisie Songfestival voor 2019 bekend is gemaakt, wordt het tijd om na te denken welke Nederlandse artiest ons land zou moeten vertegenwoordigen op het grootste muziekfestijn ter wereld. Waylon`s “Outlaw In`Em” moeten we snel vergeten, maar met Common Linnets (2014) en Anouk behaalde ons land de top 10 en Douwe Bob (2016) en O`G3NE (2017) lukte het bijna. (11e)

Enkele artiesten hebben al aangegeven interesse te hebben. Rapper Boef bijvoorbeeld. Hij denkt dat hij Nederland eindelijk weer de winst kan bezorgen bij het Songfestival. Tegenover de Telegraaf kwam de 25-jarige rapper met de oproep: “Oke Nederland, Eurovisie Songfestival 2019, zet mij daar alsjeblieft neer. Ik zorg voor de hoofdprijs voor jullie.” Ook Romy Monteiro en Dries Roelvink tonen interesse. Romy zou een kansje kunnen maken: zij werkt al regelmatig in AVRO/ TROS programma`s. Dries is kansloos.

Daarnaast biedt producer Louis Schoorl zich aan om de Nederlandse songfestivalbijdrage voor 2019 te schrijven. Leuk detail: hij schrijft o.a. ook voor Kesha, DNCE en The Veronica`s. Louis schreef dit festival al mee aan de Zweedse bijdrage van Benjamin Ingrosso en de Australische bijdrage van drie jaar terug. Beide nummers behaalden een top 10 notering in de finale.

Serieuze kanshebbers voor 2019 zijn wat ons betreft BLØF, Martin Garrix, Maan ( in combinatie met Garrix of Lucas & Steve), Wulf, Kensington, HAEVN, Chef Special, Kovacs, Jan Smit, Rondé en Ronnie Flex. De Telegraaf noemt nog de naam van Dotan. Maar of dat wel een slim idee is van de krant, wagen wij hard ons te betwijfelen. Dotan is geweest. Nu Glennis Grace zo succesvol is in Amerika, is een revanche voor de Amsterdamse zeker een mogelijkheid. Als Amerika aan haar voeten ligt, moet dat met Europa ook mogelijk zijn. Maar laten we toch vooral niet vergeten dat het allerbelangrijkste is: het schrijven van een ijzersterke song. Hopelijk ziet AVRO/TROS dat ook in.

Wat is volgens jou de beste keuze? Wie moet Nederland in 2019 naar Tel Aviv sturen?

 

 

 
Translate »
Share This