Wie sturen we voor Nederland naar het Eurovisie Songfestival in 2019? Na de deceptie van Waylon`s eigenwijze en slechte act, is het duidelijk: dit zo niet nog een keer! Maar hoe dan wel?  Welke artiest kan na Teach In`s overwinning in 1975 het Songfestival naar Nederland halen? Met The Common Linnets (2014) lukte het bijna. “Calm After The Storm” werd maar liefst 2e in de finale. Anouk wist de top 10 te behalen en Douwe Bob (2016) en O`G3NE (2017) bijna. (11e)

Enkele artiesten hebben al aangegeven interesse te hebben. Rapper Boef bijvoorbeeld. Hij denkt dat hij Nederland eindelijk weer de winst kan bezorgen bij het Songfestival. Tegenover de Telegraaf kwam de 25-jarige rapper met de oproep: “Oke Nederland, Eurovisie Songfestival 2019, zet mij daar alsjeblieft neer. Ik zorg voor de hoofdprijs voor jullie.”

Producer Louis Schoorl dan? Hij bood zich aan om de Nederlandse songfestivalbijdrage voor 2019 te schrijven. Leuk detail: hij schrijft o.a. ook voor Kesha, DNCE en The Veronica`s. Klinkt dat niet OK? Louis schreef dit festival al mee aan de Zweedse bijdrage van Benjamin Ingrosso en de Australische bijdrage van Jessica Mauboy. Story-baas Guido den Aantrekker beveelt Tino Martin aan. (O, nee!)

De volgende gegadigde: Romy Monteiro zou zich vereerd voelen om mee te mogen doen aan het Songfestival. Ze heeft waarschijnlijk een streepje voor op Boef, omdat ze voor AVRO-TROS al TV programma`s mag presenteren. Ook Dries Roelvink wil wel: „Nou dan ga ik in godsnaam volgend jaar zelf maar naar het songfestival. Dit schiet ook niet op zo.” Caro Emerald tipte de afgelopen maanden de AVROTROS om haar te bellen voor het Songfestival. En wat te denken van Davina Michelle, de YouTube-ster die dankzij De Beste Zangers doorbreekt met haar nummer 1 hit “Duurt Te Lang”?

Update 4-1-19 : Davina is benaderd door het comité, maar wil niet. “Ik wil eerst ontdekken wie ik zelf ben en welke muziek ik wil maken. Daarna zal ik kijken of het Songfestival daarbij past. Voor deze editie had ik wel mijn eigen nummer mogen kiezen,” zegt de zangeres die nog altijd met “Duurt Te Lang” de Top 40 aanvoert. Maar wie weet in 2020? “Ik heb voor dit jaar bedankt. Daarop reageerden ze heel open: ‘Prima, tot volgend jaar.'”

Update 4-1-19: Het comité dat de afvaardiging voor het Songfestival aanwijst heeft nog geen definitieve kandidaat kunnen vinden. Tegenover de buitenwereld zegt Smit hierover geen druk te voelen. “Je hoeft pas in maart bekend te maken wie er gaat zingen. We hebben verschillende nummers beluisterd, krijgen nog steeds nummers binnen en er worden ook nog steeds mensen aangeboden.” Er zit wel schot in de keuze van de song. Smit laat weten dat de keuze voor het lied voor 50% vaststaat, maar: “We hebben niks definitief besloten. Er zijn verschillende schrijvers. Hier heb je misschien niks aan, maar ik ga geen lulverhaal ophangen.”

Jan vervolgt : “Als je het liedje hebt, moet je iemand erbij zoeken. Dat hoeft geen heel bekende Nederlander te zijn. Wij hebben daar in het verleden wel bewust voor gekozen. Het mooiste zou eigenlijk zijn dat elke Nederlander mee mag doen. In feite gaat het om wat je aflevert en hoe het wordt gebracht. Wie dat doet, moet niet zo veel uitmaken.” Verontrustende uitspraak….

BLØF, Chef Special, Maan, Ilse de Lange, Kovacs, Ronnie Flex, Wulf, Nielson, HAEVN of Kensington (maar die voelen zich te goed) Zit hier dé potentiële kandidaat tussen? Of een nieuw en onbekend talent? Wie zou jij naar het Songfestival willen sturen in 2019?

 

 

 
Translate »
Share This