Stone Mecca – Boogeyman

 

Stone Mecca lanceert de video voor zijn nieuwe single “Boogeyman”. Achter Mecca de uit Dallas afkomstige producer en muzikant James Rabb schuil. Hij begon zijn carrière in de hiphop, werkte met Snoop Dogg, Ice Cube en Wu-Tang Clan’s RZA. Nu gaat hij solo.”Boogeyman” is een track gericht tegen ‘hypocrisy and racism’. De single is afkomstig van zijn album “Alienman”.

Mecca over “Boogeyman”: “It’s right in our faces, man. We have the Internet now and people are exposed to a lot more and they can dig up a lot more, and we have this undercurrent of hypocrisy and racism, and that’s a sad thing. Anything I can do in my art to get people to see things a little different or open their eyes is something I’ll strive for.”

 

 

 

The Cranberries – All Over Now

 

“All Over Now” is de nieuwe single van The Cranberries. Het is best wrang en confronterend om de stem te horen van Dolores O`Riordan, want:  ze overleed precies een jaar geleden, op 15 januari 2018. Dolores verdronk in dronken toestand in bad. Voor haar dood had de zangeres demo`s van elf nummers opgenomen, die bedoeld waren voor een nieuw album. Die plaat komt alsnog en het is de laatste. In een statement zeggen The Cranberries:

“After Dolores’ devastating and unexpected passing in January 2018, we took some time out and put all plans on hold. As time passed, we began to think about how we might best honour our close friend and bandmate. This was a very painful process. We remembered how Dolores had been so energised by the prospect of making this record and getting back out on the road to play the songs live, and realised that the most meaningful thing to do was to finish the album we had started with her. We felt that this is what she would want. We spoke with Dolores’ family and they agreed.”  Playlist: Brand New

 

 

 

Mozes and the Firstborn – Blow Up (video)

 

Op 25 januari komt het nieuwe album “Dadcore” uit van Mozes and The Firstborn. De Eindhovense band brengt vandaag de video uit van de single “Blow Up”, dat deze week nieuw staat op de playlist van 3FM. Eerdere visitekaartjes waren o.a. de songs “Baldy” en “Sad Supermarket Song”. Voor hun derde album heeft de groep samengewerkt met een verschillend aantal producers, zoals Chris Coady (Beach House, Slowdive) & Roland Cosio (together PANGEA, Fuzz).

 

 

 

Walking On Cars – Monster

 

Walking On Cars brengt vandaag de video uit van hun nieuwe single. De Ierse band dropt de clip voor “Monster”. Het Ierse vijftal leerde elkaar kennen op school in Dingle. Met hun debuutsingle “Catch Me If You Can” bereikten ze de 27ste plaats in de Ierse hitlijst. In 2016 braken ze internationaal door met hun hit “Speeding Cars”. De nieuwe single is een voorproefje van ‘Colours’, het album dat op 12 april zal uitkomen.

 

 

 

Within Temptation – In Vain (lyric video)

 

Bij onze Oosterburen is Within Temptation populairder dan in eigen land. Terwijl in Nederland hun single “The Reckoning” straal werd genegeerd, is het nummer in Duitsland de meest gedraaide single op de rock-airplay lijsten. Within Temptation heeft intussen de nieuwe single “In Vain” op de markt gezet. Vandaag gaat de lyric video in première. Het nummer is een voorproefje van het album “Resist”. Dit jaar is de groep te zien op diverse Europese Festivals en gaan ze toeren in Amerika en Canada.

 

 

 

Mozes and the Firstborn – Blow Up

 

Op 25 januari komt het nieuwe album “Dadcore” uit van Mozes and The Firstborn. De Eindhovense band brengt als voorloper de single “Blow Up” uit, dat deze week nieuw staat op de playlist van 3FM. Eerdere visitekaartjes waren o.a. de songs “Baldy” en “Sad Supermarket Song”. Voor hun derde album heeft de groep samengewerkt met een verschillend aantal producers, zoals Chris Coady (Beach House, Slowdive) & Roland Cosio (together PANGEA, Fuzz).

 

 

 

Rolling Stones brengen 13-1-1967 “Let`s Spend The Night Together” uit

 

Op 13 januari 1967 brengen The Rolling Stones het nummer “Let`s Spend The Night Together” uit. De single, opgenomen in de Londense Olympic Studios in Londen, heeft een dubbele A-kant: “Ruby Tuesday” staat op de flipside. Marianne Faithfull beweerde dat Jagger de single “Let`s Spend The Night Together” schreef, na hun eerste nacht samen. Voor veel Amerikaanse radiostations gaat de tekst te ver en piepen ze hypocriet het woord “Night” weg.

Als de Stones het nummer willen spelen in de Ed Sullivan Show grijpt Sullivan persoonlijk in: “Either the song goes, or you go!” Dus kuisen de Stones het nummer ter plekke tot “Let’s spend some time together”. Het nummer “Ruby Tuesday” schreef Mick Jagger samen met Brian Jones. Het gerucht ging, dat “Ruby Tuesday” over een ex van Keith Richards, Linda Keith, zou gaan. Het nummer is vaak gecoverd, zoals door Rod Stewart, Melanie en Manfred Mann`s Earth Band. De single met dubbele A-kant bereikte in 1967 de 2e plaats van de Top 40.

 

 

 

Golden Earring komt naar 50e editie Pink Pop

 

De beste band van Nederland staat dit jaar op Pinkpop! Golden Earring meldt, dat ze op 8 juni gaat optreden op de vijftigste editie van Pinkpop. Het festival heeft het nieuws zelf nog niet bevestigd, maar het nieuws staat intussen wel op de website van de Earring. Daarmee is de cirkel rond: de Haagse rockband trad ook op in de eerste editie in 1970. Jan Smeets, directeur van Pinkpop, had zich eerder al laten ontvallen, dat hij de Golden Earring graag wilde boeken voor de 50e editie. De line-up ziet er al waanzinnig uit met Fleetwood Mac, George Ezra, Tenacious D en Mumford & Sons. De kaartverkoop start op 16 maart.

 

 

 

De Staat – Phoenix

 

Wat een apocalyptische start kent de nieuwe single van De Staat…….  Subliem!  Het nummer “Phoenix” is net als het opzwepende “Kitty Kitty” de voorbode van het album “Bubble Gum”. Volgende week vrijdag, 18 januari, komt de plaat uit. Met hun nieuwe materiaal gaat De Staat dit jaar het land in: “We vinden het heel cool om eindelijk weer met een grote eigen show in Nederland te staan, we kijken ernaar uit om ons nieuwe werk in je gezicht te blazen en een speciale show neer te zetten,” aldus de band. De single “Phoenix” check je hier.

 

 

 

Within Temptation – In Vain

 

Bij onze Oosterburen is Within Temptation meer gedraaid op de radio dan in eigen land. Terwijl in Nederland hun single “The Reckoning” straal werd genegeerd, werd het nummer in Duitsland de meest gedraaide single op de rock-airplay lijsten! Within Temptation heeft intussen de nieuwe single “In Vain” op de markt gezet. Het nummer is een voorproefje van het album “Resist”. Dit jaar is de groep te zien op diverse Europese Festivals en gaan ze toeren in Amerika en Canada.

 

 

 
NL Top 200

Latest Tweets

Spotify New Music
Translate »
Share This