Mumford & Sons – Beloved

 

Na lang wachten is het nieuwe album “Delta” van Mumford & Sons eindelijk uitgekomen. Het album is zowel muzikaal als tekstueel gezien intiemer en gedetailleerder dan we van ze gewend zijn – en geeft maar weer eens aan dat Mumford & Sons nog steeds op hun hoogtepunt zitten. Nieuwe single van de band is “Beloved”.

 

 

 

American Authors ft. Billy Raffoul – Say Amen

 

Vandaag droppen de American Authors de video van hun nieuwe single “Say Amen”. Voor de track werkt de band samen met Billy Raffoul. American Authors will be releasing a song we wrote together called “Say Amen”. I am honoured to be featured on the track.” De rockband uit New York brak in 2013 wereldwijd door met “Best day Of My Life”.

 

 

 

Within Temptation – Raise Your Banner

 

Within Temptation staat in de startblokken met een grote Europese tour! AFAS Live (23-11), Martini Plaza (25-11) en 013 ( 20-12) staan binnenkort op het programma. De tournee komt na een lange pauze van de band, waarover Sharon den Adel zegt: “Na de laatste tour ging ik door een moeilijke periode, alles was teveel. Maar door het werken aan mijn solo-project ‘My Indigo’ kreeg ik ook de inspiratie terug om songs te schrijven voor een nieuw Within Temptation-album.”

Naast een nieuwe tour komt Within Temptation ook met nieuwe muziek. Vandaag gaat de single “Raise Your Banner” in première. Het nummer check je hier.

 

 

 

De Staat – I’m Out Of Your Mind (video)

 

“I’m Out Of Your Mind” is de tweede single van het album ‘Bubblegum’ van De Staat. Zojuist komt de video uit van de track. “Bubblegum”, dat op 18 januari uitkomt, wordt in een statement beschreven als ‘een album over het moderne leven in de bubbel: leven in een eigen realiteit, met eigen waarheden, afgeschermd van ideeën.’ Op 16 maart 2019 speelt De Staat in de AFAS Live.

 

 

 

Sam Fender primeurt video voor That Sound

 

Sam Fender geldt als één van de ontdekkingen van 2018. Geen wonder dat de Britse artiest een contract kon tekenen bij het label Universal Music. Vandaag gaat de video in première van zijn nieuwe single “That Sound”. Het uitstekende nummer is afkomstig van zijn EP Dead Boys”, dat 20 november gaat uitkomen.

Fender zegt over dat zijn nieuwe single “That Sound”: “This song talks loosely about how susceptible you can become to negativity and jealousy, even when you’re at your happiest and most confident. It’s about finding strength to ignore it all, and keep doing your own thing.”

 

 

 

14 november `75: “A Night At The Opera” van Queen uitgebracht

 

Vanaf 14 november 1975 ligt het album “A Night At The Opera” van Queen in de platenwinkel. De plaat was er bijna niet gekomen. Norman Sheffield, eigenaar van Trident, het bedrijf dat er voor zorgde dat de leden van Queen royalties ontvingen uit de platenverkoop tot dan toe, voelde zich aangevallen door het openingsnummer “Death On Two Legs” (Dedicated to….).

Queen probeerde zich in 1975 los te weken van het bedrijf Trident, omdat ze naar hun gevoel te weinig royalties kregen uitbetaald. Uiteindelijk kon de zaak buiten de rechtszaal worden gehouden en werd het album alsnog uitgebracht. De titel “A Night At The Opera” was genoemd naar één van de bekende Marx Brothers-films. De fameuze mini-opera “Bohemian Rhapsody” maakte deel uit van de plaat evenals de classic “You`re My best Friend”. Dankzij de nieuwe film en soundtrack rond Queen is “Bohemian Rhapsody” de komende week uitgeroepen tot Hitzound Smash.

Brian May over het album: “We wilden een klassieker maken. Met daarbij state of art-technieken, maar geen synthesizers. We hebben die niet nodig, want ik kan desnoods elk geluid uit m`n eigen gitaar halen”. Een klassieker werd “A Night At The Opera” zeker. De plaat voerde vanaf 17 januari 1976 negen weken lang de Album chart aan.

 

 

 

The Vaccines – All My Friends Are Falling In Love

 

The Vaccines brengen de video uit van hun nieuwe single “All My Friends Are Falling In Love”. De afgelopen maand was de band nog in Nederland voor een uitverkochte show in de Amsterdamse Melkweg. De nieuwe single is niet afkomstig van hun laatste plaat “Combat Sports”, dat afgelopen voorjaar uitkwam. Frontman Justin Hayward-Young schreef “All My Friends Are Falling In Love” samen met Cole MGN (producer van Christine & the Queens’ laatste album) producer Daniel Ledinsky (Rihanna).

 

 

 

The Revivalists – Next To You

 

The Revivalists staan deze week als hekkensluiter genoteerd in Top 40 met “All My Friends”. Het is de eerste hit voor de achtkoppige rockband uit Amerika. Intussen hebben de mannen de video voor hun nieuwste track “Next To You” uitgebracht. De band werd opgericht in 2007 in het Amerikaanse New Orleans. Met ”Wish I Knew” scoorden ze al eens een nummer 1 hit in de alternatieve Billboard chart. De beide singles zijn afkomstig van hun album “Take Good Care”, dat de afgelopen week uitkwam.

 

 

 

Balthazar – Entertainment

 

Balthazar is back! Na een pauze van twee jaar, waarin de bandleden solo projecten gingen doen, zijn de heren terug. Met een nieuw groepslid, want ruim een half jaar terug verliet violiste Patricia Vanneste de band. De 34-jarige Tijs Delbeke vult haar plek op. Hij maakte eerder ook deel uit van Warhaus, een project van Maarten Devoldere. “Entertainment” heet hun nieuwe single, die ook te vinden zal zijn op hun nieuwe plaat “Fever”, dat op 25 januari gaat uitkomen.

 

 

 

Busted – Nineties (video)

 

De nineties herleven met Busted! Vandaag gaat de video in première van de Britse rockband. De single is een voorproefje van hun vierde studioalbum “Half Way There”, dat vanaf 8 februari verkrijgbaar is. Busted is het best bekend van hun Top 40 hit “Year 3000”, dat de 5e plaats bereikte. Na de album release volgt in maart 2019 een grote tour, voorlopig alleen in Engeland.

 

 

 
NL Top 200

Latest Tweets

Spotify New Music
Translate »
Share This