Flashback: 18 september sterfdag Jimi Hendrix

 

Op 18 september, maar dan in 1970, sterft Jimi Hendrix onverwachts. Zijn vriending Monika Danneman treft hem bewusteloos aan in haar appartement in het Londense Notting Hill en onderweg in een ambulance, op weg naar het ziekenhuis sterft hij aan de gevolgen van een overdosis aan slaappillen.

Van jongs af aan was Jimi weg van muziek. Al Hendrix, de vader van Jimi, betrapte hem er regelmatig op de bezem als gitaar te gebruiken. Dit zag hij nadat hij Jimi opdracht had gegeven de kamer te vegen, en na afloop tientallen twijgjes op de grond vond. Hierna besloot Al een ukelele voor zijn zoon te huren. Na een aantal maanden werd het steeds moeilijker voor Jimi’s vader om de rekeningen te betalen, zo ook voor Jimi’s ukelele. Aangezien Al Jimi’s plezier belangrijker vond dan het zijne, gaf hij het saxofoonspel (hij speelde toentertijd zelf sax) op. Zo kon hij een akoestische gitaar voor Jimi kopen, die inmiddels 11 jaar was. Op zijn dertiende kocht Jimi zijn eerste elektrische gitaar, een Supro Ozark 1560 S. Jimi gebruikte deze gitaar toen hij in zijn eerste bandje speelde, The Rocking Kings.

Jimi wordt in 1966 ontdekt door Animals-bassist Chas Chandler. Deze koppelt Hendrix in Londen aan ex-Georgie Fame drummer Mitch Mitchell en bassist, voorheen gitarist, Noel Redding. Een jaar later breekt Hendrix door met “Hey Joe”, gevolgd door een hele rij andere classics, zoals “Purple Haze” en “The Wind Cries Mary”, die in de summer of love verschenen.

 

 

 

Blood Red Shoes – Mexican Dress

 

Blood Red Shoes is door een hel gegaan. Ongelukken, liefdesverdriet en een carrière vloek hebben drummer/zanger Steven Ansell en gitarist/zangeres Laura-Mary Carter geplaagd op de weg naar het nieuwe album dat dan ook de toepasselijke titel “Get Tragic” heeft meegekregen. “Get Tragic” verschijnt op 25 januari 2019 en wordt vandaag voorafgegaan door de eerste single “Mexican Dress”. In februari 2019 komt Blood Red Shoes voor twee shows naar Nederland. Op 3 februari staat het duo in Vera in Groningen en op 6 februari in de Sugar Factory in Amsterdam.

 

 

 

The Dirty Denims – Make Us Look Good

 

The Dirty Denims hebben een nieuwe video uitgebracht. Het nummer “Make Us Look Good” van hun album “Back With A Bang!” is een ode aan de fotografen die altijd prachtige plaatjes schieten tijdens concerten. Een hoofdrol is weggelegd voor Suzanne, drumster van The Dirty Denims. Want: “Huh, what!? No pictures of the drummer?!” AC/DC is een inspiratiebron voor “Make Us Look Good”. Dat steken The Dirty Denims zeker niet onder stoelen of banken. De video is gemaakt door Joost Nevels, die eerder ook al de boks-video maakte voor hun nummer “Back With A Bang!”.

 

 

 

The Rasmus – Holy Grail

 

Muziek uit het hoge noorden! Uit Finland om precies te zijn. The Rasmus lanceert na de break-up in 2012 hun nieuwe single “Holy Grail”. De band blijft toch vooral bekend van hun monsterhit “In The Shadows”. De band tourt momenteel door Europa en slaan ons land niet over. Op 28 september speelt de rockband in De Effenaar. De lyric video van “Holy Grail“ werd opgenomen in Japan.

 

 

 

The Revivalists – All My Friends

 

Radio 538 kiest deze week een heel verrassende alarmschijf. De keuze is gevallen op The Revivalists. De achtkoppige rockband voert aankomende week de Tipparade aan met “All My Friends”. De band werd opgericht in 2007 in het Amerikaanse New Orleans, maar bijster succesvol zijn ze to dusver niet geweest. Met hun single ”Wish I Knew” scoorden ze in de alternatieve Billboard chart een 1e plaats. Met het succes van Imagine Dragons in hun achterhoofd, kiezen de 538 DJ`s deze week voor The Revivalists.

 

 

 

Richard Ashcroft – Surprised by the Joy

 

Het is alweer even geleden dat Richard Ashcroft zijn laatste album “These People” uitbracht. 2016 om precies te zijn. De Britse zanger en voormalige frontman van The Verve dropt vandaag de video voor zijn nieuwe single “Surprised By The Joy”. En vrolijk worden we van deze toffe track! Het is een voorproefje van “Natural Rebel”, dat op 19 oktober uitkomt.

Ashcroft: “With experience comes knowledge and for me this is my strongest set of songs to date. All my favourite sounds distilled into something that will hopefully give my fans lasting pleasure. It is for them. Music is power.”      ⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐

 

 

 

Alle songs Joan Jett beschikbaar op streamingdiensten

 

Alle songs van Joan Jett en The Blackhearts komen beschikbaar op streamingdiensten. Daar heeft Blackheart, het label van de zangeres, een deal over gesloten met Sony, aldus Billboard. “Blackheart is excited to be working with Sony Legacy, particularly as we enter into the streaming space with the Blackheart Records catalog, including the Joan Jett and the Blackhearts catalog in its entirety. They are the best at what they do and understand the brands and artists they work with. We feel it is the perfect partnership,” meldt Blackheart`s Carianne Brinkman.

Joan Jett scoorde in 1982 een nummer 1 hit in de Top 40 met “I Love Rock `n Roll. Ook met “Crimson and Clover” en “I Hate Myself For Loving You” werden hier hits. Ander nieuws van de rockzangeres: er verschijnt binnenkort een documentaire over Joan Jett.

 

 

 

David Crosby – Glory

 

David Crosby maakt zich op voor de release van zijn nieuwe album. “Here If You Listen” moet op 26 oktober verschijnen via BMG. De Amerikaanse gitarist en singer-songwriter is intussen 77 jaar. Hij maakte van 1965 tot 1968 deel uit van de folkrockgroep The Byrds en vormde daarna met Stephen Stills (van Buffalo Springfield) en Graham Nash (van The Hollies) de supergroep Crosby, Stills & Nash. Neil Young (ook van Buffalo Springfield) sloot zich bij hen aan toen ze op het Woodstock-festival optraden. Van zijn aankomende album is “Glory” de eerste single.

 

 

 

Tape Toy – Naive

 

Deze week nieuw op de playlist van 3FM is het Nederlandse viertal Tape Toy. Hun single “Naïve” is in eigen beheer uitgebracht. De Amsterdamse jonge honden gaan, niet gehinderd door de drang om hip of populair te zijn, lekker hun eigen gang. De rockgroep werd al geselecteerd voor de Popronde en stod op het Amsterdamse Bevrijdingsfestival. De video voor “Naïve” check je hier.

 

 

 

Rod Stewart – Look In Her Eyes

 

Op 28 september brengt Rod Stewart zijn nieuwe album “Blood Red Roses” uit. De verse single van deze 13 tracks tellende plaat heet “Look In Your Eyes”. De release datum van alweer zijn 30e (!) album valt zo goed als samen met het feit, dat Rod 50 jaar geleden zijn eerste platencontract tekende. Een mijlpaal van betekenis! ‘I always think I make albums for a few friends and this record has that intimacy,’ aldus de Britse rockzanger. ‘Sincerity and honesty go a long way in life and the same is true in song-writing.’ Stewart brak in 1971 door met “Maggie Mae”. Dat nummer bereikte de 3e plaats in de Top 40 en werd de eerste van de vele hits die hij in zijn omvangrijke carrière heeft gescoord.

 

 

 


300x250 Algemeen

NL Top 200

Latest Tweets300x250 Algemeen

Spotify New Music
Translate »
Share This