John Mayer – New Light (video)

 

Vers toegevoegd op onze playlist Brand New is John Mayer. Zijn nieuwe single heet “New Light”. Voor de track werkte hij samen met producer No I.D. (JAY-Z, Kanye West) Het is zijn eerste nieuwe materiaal sinds het album “The Search for Everything’. Op zijn Instagram laat de zanger weten dat hij een nieuwe videoclip moest maken voor zijn single, maar dat hij het budget niet kon bepalen. “Dus ik ging naar een plek waar ze normaal video’s maken voor verjaardagen en bar mitswa’s,” aldus Meyer. Het resultaat check je hier!

 

 

 

Robby Valentine – Soldiers of Light

 

‘The Alliance’ is de titel van het elfde studioalbum van Robby Valentine. Het album komt uit op 16 juni 2018. Traditiegetrouw viert Robby deze release met een concert in P3, Purmerend. Hij zal daar optreden met zijn band, waar tijdens de twee uur durende show zowel nieuwe songs van ‘The Alliance’ als eerder werk de revue zullen passeren.

De muziek van Robby vindt nog steeds gretig aftrek in landen als Japan, Duitsland en Engeland. Sinds de release van ‘Bizarro World’ vier jaar geleden en de nieuwe single ‘Soldiers of Light’, neemt de belangstelling voor Robby in thuisland Nederland ook weer toe. Recente optredens in de Roodshow op NPO Radio 2 en in de Ochtendshow van Giel Beelen op Radio Veronica hebben er voor gezorgd dat er steeds meer over de ‘comeback’ van Robby Valentine wordt gesproken. De verwachtingen rondom ‘The Alliance’ zijn dan ook hooggespannen.

 

 

 

American Authors – Deep Water

 

American Authors zijn terug! De vierkoppige band uit Amerika heeft hun nieuwe single “Deep Water’ uitgebracht. De rockband begon oorspronkelijk onder de naam The Blue Plages en veranderen deze jaren later, na hun verhuizing van Boston naar New York, in American Authors. Grootste hit van de mannen is ‘Best Day Of My Life’, waarvoor ze in meerdere landen platina wisten binnen te slepen. Over de nieuwe single meldt de band: “Deep Water is about treading through the hardest times with the people that are closest to you. We’ve all experienced loss and struggle, and there’s no way we would have made it through without our loved ones.”

 

 

 

Simple Minds – Summer

 

“Summer is finally here!” Zo kondigen Simpleminds hun nieuwe single aan. “Summer” is afkomstig van hun laatste album “Walk Between Worlds”. De Schotse band was o.a. verantwoordelijk voor de wereldhit Don’t You (Forget About Me). Dat werd de ultieme soundtrack van de jaren tachtig. “Don`t You” werd gebruikt in de cultfilm The Breakfast Club en groeide uit tot misschien wel dé grote klassieker van Simple Minds, maar de mannen hebben veel meer klassiekers op hun naam gebracht. Wat te denken van “Alive & Kicking” en “Belfast Child”. Op 14 juli spelen Simpleminds op Bospop.

 

 

 

The Overslept – Figure It Out (video)

 

The Overslept brengt op 25 mei de EP ‘Signals’ uit. De release wordt voorafgegaan door de video voor de nieuwe single ‘Figure It Out’, die de band schreef met Tjeerd Bomhof (Dazzled Kid) en Mathias Janmaat (Bombay). Het is de opmaat naar het optreden van The Overslept op Pinkpop, waar de band op zondag 17 juni het podium zal betreden. De clip van ‘Figure It Out’ is live geschoten op Paaspop.

Op ‘Signals’ is duidelijk te horen dat The Overslept definitief hun eigen sound heeft gevonden. ‘Met deze EP hebben we buiten onze comfortzone gewerkt en ontdekt waar wij als The Overslept voor staan. ‘Signals’ voelt als onze sound. Modern, pulserend, met een stevige stempel van onze rock-roots,’ aldus frontman Sem Jonkhout. ‘De titel is afgeleid van flare signal; een noodsein, een schreeuw om hulp,’ voegt hij eraan toe. ‘Het is de stok achter de deur op momenten dat de chaos het overneemt.’

 

 

 

The Kooks – All The Time & No Pressure

 

Dat het vuur nog steeds brand bij The Kooks, blijkt wel uit de release van twee nieuwe tracks! Vandaag, vier jaar na hun laatste album, brengt de Britse band rond wonderkind Luke Pritchard de nummers “All The Time” en “No Pressure” uit. Het zijn de eerste twee singles van alweer de 5e plaat “Let`s Go Sunshine”, dat op 31 augustus gaat verschijnen. Eerder check je de mannen on the road, want op 17 juni staan ze op Pinkpop in Landgraaf.

 

 

 

OneRepublic ft. Logic – Start Again

 

Vandaag is de nieuwe single uit van One Republic. De track heet “Start Again” en wordt een samenwerking met de Amerikaanse rapper Logic. Het is één van de tracks van de aankomende omstreden Netflix serie “13 Reasons Why: Season 2”. Omstreden, omdat de serie expliciete beelden liet zien over hoe de hoofdpersoon zelfmoord pleegde, door de polsen open te snijden. Zelfmoordexperts en leerkrachten vrezen dat de serie een negatieve impact kan hebben op jongeren die al worstelen met zelfmoordgedachten. De nieuwe 13-delige serie start op 18 mei. Ook Selena`s nieuwe single “Back To You” staat op de soundtrack.

 

 

 

Bohemian Rhapsody: The Movie (Trailer)

 

Voer voor Queen fans: op 25 december gaat Bohemian Rhapsody: The Movie draaien in de Nederlandse bioscopen. Een prachtige timing met de editie van de Top 2000, die traditiegetrouw start op de Tweede Kerstdag, één dag na de film release dus. Mr. Robot-acteur Rami Malek speelt in de film de rol van Queen-frontman Freddie Mercury. Ben Hardy, Joe Mazzello en Gwilym Lee spelen de rollen van respectievelijk drummer Roger Taylor, bassist John Deacon en gitarist Brian May. De speelfilm “Bohemian Rhapsody” volgt het verhaal van Queen met leadzanger Freddie Mercury. De band, die in 1970 wordt opgericht, weet al snel door te breken met diverse hits als ‘Killer Queen’ en ‘We Are The Champions’. De band vergaart in de loop der jaren een legendarische status met als hoogtepunt het Live Aid benefietconcert in 1985, maar ook wordt de kijker geconfronteerd met Mercury`s lifestyle en AIDS, de ziekte waar Mercury uiteindelijk aan overleed.

 

 

 

The Charlatans – Eclipsing

 

Ken je ze nog? The Charlatans zijn terug met nieuwe muziek! De Britse indie rock band droppen de video voor hun nieuwe single ‘Totally Eclipsing’. Het is de titelsong van hun aankomende EP, die de mannen op 8 juni zullen uitbrengen. De EP, die 4 tracks telt, volgt op het album “Different Days” van 2017. The Charlatans braken door in 1990 met hun track “The Only One I Know”. De verse video bekijk je hier.

 

 

 

Arctic Monkeys – Four Out Of Five (video)

 

Arctic Monkeys zijn terug! De band rond frontman Alex Turner dropt vandaag de video voor de nieuwe single “Four Out Of Five”. De 3FM Megahit van deze week is geplukt van het afgelopen vrijdag uitgebrachte album “Tranquility Base Hotel & Casino”. De nieuwe plaat van de Britse band werd opgenomen in Parijs, Londen en Los Angeles. Inspiratie voor het album deed Turner op van een Steinway Vertegrand piano, het cadeau, dat hij van z`n manager kreeg op zijn 30e verjaardag. Jarenlang gebruikte Alex zijn gitaar om songs te schrijven, maar nu stapte hij over op de piano, waarmee hij “nieuwe paden” ontdekte. Arctic Monkeys staat op 8 juni op Best Kept Secret en een maand later op Rock Werchter.

 

 

 


300x250 Algemeen

NL Top 200

Latest Tweets300x250 Algemeen

Spotify New Music
Translate »
Share This