Robert Long overlijdt op 13 dec. in 2006

 

In 2006 overlijdt Robert Long op 13 december aan de gevolgen van buikvlieskanker. De Nederlands zanger, schrijver, componist, cabaretier en radio- en televisiepresentator begon pooit als etaleur bij de HEMA. Maar de muziek trok. In 1963 richt hij de band The Yelping Jackals op, maar na vier jaar stapte hij over naar de band Gloria, later Unit Gloria. Deze Utrechtse band bracht Robert Long zijn doorbraak. O.a. “The Last Seven Days” en “Our Father” werden Top 40 hits.

Vanaf 1971 gaat Long alleen verder. Eerst nog met Engelstalige songs. “Let Us Try” werd in 1973 een bescheiden hit. Een jaar later verschijnt zijn spraakmakende album “Vroeger Of Later”. Het album bevat nummers over politiek- en religieus-gevoelige zaken als homoseksualiteit en politieke hypocrisie. Ook wordt de spot gedreven met de burgerij en haar moraal. Daarom werd het album, en de zanger, geboycot door omroepen als de EO, NCRV, TROS, AVRO en de KRO. Dat hield de platenverkoop niet tegen. Het nummer 1 album bleef 118 weken genoteerd staan in de album chart en er worden meer dan een half miljoen exemplaren verkocht.

Het is het begin van een grote carrière in de Nederlandstalige muziek. Albums als “Homo Sapiens”, “Achter De Horizon” en “Dag Kleine Jongen” worden grote successen. Zijn grootste Top 40 hit is “Iedereen Doet`t” (1986). Robert Long won o.a. zes Edisons, een Zilveren Harp en een Gouden Harp. Eén jaar voor zijn dood trad hij in het huwelijk met zijn Belgische vriend en manager Kristof Rutsaert. Na zijn dood verscheen in 2015 een musical over het leven van Robert Long met vele van zijn liedjes in première. Robert Long werd 63 jaar.

 

 

 

Paul Sinha – Niet Alleen ft. Tabitha

 

Vanmorgen stond Paul Sinha in de 3FM studio tijdens de ochtendshow van Sanders Vriendenteam. Daar speelde hij zijn nieuwe single “Niet Alleen”. De track is een samenwerking met Tabitha en is afkomstig van zijn EP “Adem In”. Vandaag gaat de video in première. Check de clip hier.

 

 

 

Mooi Wark – Doodse Stilte (video)

 

Na Disturbed steekt nu Mooi Wark de Simon & Garfunkel`s klassieker “Sounds Of Silence” in een nieuw jasje. Een Drentse, om precies te zijn. Het nummer werd geschreven door Paul Simon, en Tom Wilson was verantwoordelijk voor de productie. Begin 1966 bereikte het nummer de 10e plaats van de Top 40. Over de betekenis van “Sounds Of Silence” zei Art Garfunkel ooit: “The inability of people to communicate with each other, not particularly internationally but especially emotionally”. Mooi Wark heeft intussen de video voor “Doodse Stilte” afgeleverd. Nieuwsgierig?

 

 

 

Flashback: Arne Jansen`s onverwachte dood

 

Op 10 december, maar dan in 2007 , overlijdt Arne Jansen onverwachts. De populaire Nederlandse zanger “heeft het eeuwige verkozen boven het heden”. Dat maakte Menno Muis, destijds zijn manager, bekend. Arne wist al vroeg dat hij zanger wilde worden. Op zijn 6e zong hij vol bravour op de plaatselijke kermis, dat beloond werd met veel applaus. Geen wonder, dat op 9 jarige leeftijd Arne wordt ontdekt door muziekuitgever Jaap de Kruyff.
Hij maakt met hem een aantal Duitstalige plaatjes (waar Heintje en Wilma ook veel succes mee oogstten.)

In het begin van de jaren ’70 ging hij optreden met zijn begeleidingsband ‘Les Cigales’. Dit leidde in 1972 meteen tot de grootste hit uit zijn loopbaan: “Meisjes met rode haren” stond 17 weken in de Nederlandse Top 40 en bereikte de 3e plaats. Het nummer werd ook gebruikt in de internationale filmkraker Turks Fruit.

Op Arne`s begrafenis werd zijn nummer “Schaam Je Voor Je Tranen Niet” gedraaid. Arne had het nummer opgenomen voor zijn recent overleden broer.

 

 

 

Trijntje Oosterhuis & Yosina – Laat Ze Blijven

 

Vandaag, 10 december, is het de Internationale dag van de Mensenrechten. Trijntje Oosterhuis en Yosina (Voice Kids) vragen vandaag met de single “laat Ze Blijven” aandacht voor het kinderpardon. Zo wil het tweetal in actie komen voor de 400 kinderen die uit Nederland gezet dreigen te worden. Het nummer is geschreven door Huub Oosterhuis (de vader van Trijntje) en gecomponeerd door haar broer, Tjeerd Oosterhuis.

Yosina laat weten: ,,Ik geloof in God maar of je nou wel of niet in God gelooft, iedereen heeft een geweten. En als je daar écht naar gaat luisteren dan kan ik mij niet voorstellen dat dit geweten zegt: Zet deze kinderen maar uit. Dus Laat ze Blijven.’’

 

 

 

Gerard Joling – Christmas on the Dancefloor (video)

 

Gerard Joling debuteert morgen in de Tipparade, nog eventjes bij radio 538, met “Christmas On The Dancefloor”. Een nieuw nummer is het niet; hij nam het al in 2014 op. Vandaag is de video in première gegaan van de kerst single. Gerard heeft dus netjes gewacht tot Sinterklaas het land uit is. Volgend jaar is hij er natuurlijk ook weer bij als de Toppers hun jubileumconcert gaan doen. De mannen zijn dan 15 jaar bij elkaar. Dat zal groots worden gevierd, maar niet met Gordon erbij. Het lijkt er op, dat vooral Rene Froger hier een stokje voor wil steken……

 

 

 

Guus Meeuwis – Vrolijk Kerstfeest Allemaal

 

Sinterklaas is nog maar net ons land uit, of artiesten storten zich massaal op het kerst lied. Guus Meeuwis lanceert morgen zijn nieuwe single “Vrolijk Kerstfeest Allemaal”. Het nummer lekte eerder deze week per ongeluk uit, toen Guus op 100%NL per ongeluk liet ontglippen dat hij op 6 december een Kerst single zou uitbrengen. De broer van Guus, Marc Meeuwis, speelt in de video kerstman en de Tilburgse acteur Leo Alkemade speelt een belangrijke rol achter de camera als regisseur.

 

 

 

Vandaag blaast Joost Timp (Bloem) 62 kaarsjes uit.

 

Vandaag blaast Joost Timp 62 kaarsjes uit. Gefeliciteerd! Hij is de zoon van Mies Bouwman en Leen Timp. Met twee van zulke TV grootheden kon het ook niet anders dan dat ook Joost de spotlights ambieerde. Nu werkt hij als programma manager bij Endemol, maar in 1980 bracht hij als zanger, samen met de groep Bloem, de Nederlandstalige single “Even Aan M`n Moeder Vragen” uit. Het werd een grote hit en ook het album “Vooral Jong Blijven” sloeg aan. Later volgden ook de hits “Omdat” en “Ik Wil Alleen Bij Jou Zijn”. Zijn zang carrière bleek echter kort maar krachtig.

 

 

 

OG3NE – Alles Is Nog Hier

 

Vandaag verrast OG3NE ons met een nieuwe single! Het is de hartverwarmende en ontroerende Nederlandstalige kerstsingle “Alles Is Nog Hier”. De zussen, die vorig jaar hun moeder verloren aan kanker, zingen in “Alles Is Nog Hier” over het missen van dierbaren tijdens de feestdagen, het moment dat iedereen bij elkaar komt om samen het Kerstfeest te vieren.

OG3NE werkt intussen ook aan een nieuw album, dat in de zomer van 2019 wordt verwacht, net voordat Lisa, Amy en Shelley starten met hun Sweet harmony tour in september. Beluister “Alles Is Nog Hier” op de Brand New Spotify playlist.

 

 

 

Wat zijn de leukste Sinterklaas hits?

 

Vandaag zijn Sinterklaas en z`n Pieten weer in ons land en strooien met cadeautjes, pepernoten en chocoladeletters. Wij zetten de leukste Sinterklaas-hits op een rij. Hopelijk maakt het de liefhebbers van de Goedheiligman heel blij.

Henk Westbroek en Henk Temming maakten twee Sinterklaas hits, die de tand des tijds hebben overleefd. “Sinterklaas, Wie Kent Hem Niet” zong het tweetal als Henk & Henk. Een ander liedje, “Ik Ben Toch Zeker Sinterklaas Niet” schreven ze voor Kinderen voor Kinderen met Edwin Rutten. Barry Paf, nu DJ van 100%NL`s ochtendshow, maakte er dit jaar een nieuwe versie van.

Cabaretier Paul van Vliet haalde in 1976 een top 10 hit met zijn typetje Majoor Kees. Het nummer “Majoor Kees En De Sinterkla-haas” bereikte een 7e plaats. De immer actieve Gebroeders Ko liftten in 2006 mee op “Boten Anna” en leverden de “Sinterklaasboot” af. Dan is Ome Henk er natuurlijk ook nog. Met “Olee, Olee, Sinterklaas Is Here To Stay” haalde hij in 1991 de Top 40.

Coole Piet is de meest succesvolle Sinterklaas-act. “Paniek In De Confettifabriek” was in 2006 zelfs een nummer 1 hit in de Top 40. Ook “De Streken Van Tante Toets” en “De Speelgoed Dief” waren grote Sinterklaas hits. Hebben we nog een leuke sinterklaas hit vergeten? Geef` m door……..

 

 

 
NL Top 200

Latest Tweets

Spotify New Music
Translate »
Share This