Dries Roelvink – Effe Geen Cent Te Makken

 

Dries Roelvink lanceert zijn nieuwe single! Het is de titelsong voor het SBS6 programma “Effe Geen Cent Te Makken”. Dé showbizz familie van Nederland verlaten hun huis aan de Amsterdamse PC Hoofdstraat om het te verruilen voor een wat goedkopere uitvoering in een bekende minima wijk in de hoofdstad. Lukt het Dries, zijn vrouw Honoria en hun glamour boys Dave en Donny een maand lang te leven met een minimum aan middelen en geld?

Voor Dries een behoorlijke omslag: “Ik heb steeds gekookt, want dat is mijn hobby. Normaliter kijk ik niet naar de prijs van een stukje ossenhaas of welke vis het goedkoopst is, en nu wel. Dat is een heel andere manier van boodschappen doen.” Het maakte de zanger een stuk creatiever. “Ik heb een keer een heel goede nasischotel gemaakt voor 7 euro, en een vegetarische pasta voor 6 euro. Ik heb heel goed opgelet op wat ik kocht en onder in de schappen gekeken. Dat waren we helemaal niet gewend.” Nu de opnames van het TV programma afgerond zijn, houdt Roelvink contact met het gezin dat rond moet komen met weinig middelen. “We willen ons schaduwgezin de komende paar jaar elke maand iets geven”, Aldus Dries. “Het is belangrijk om ook aan nazorg te doen.”

 

 

 

Ali B & Jim van der Zee – Waar Ben Jij Nou

 

Ali B hield het niet droog tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala. Daar trad hij samen op met Jim van der Zee om een hommage te brengen aan de in februari van dit jaar overleden televisie koningin Mies Bouwman. Het nummer heet “Waar Ben Je Nou”. Ali B probeerde in eerste instantie nog door zijn tranen heen te zingen, maar op een gegeven moment ging het niet meer.

 

 

 

Anna Speller – Hier Mag Alles (video)

 

Ken je haar nog? Anna Speller is terug, maar nu als solo zangeres. Zij deed in de zeroes mee aan Starmaker (2001). Daar vloeide de groep K-otic uit voort, waar Anna deel van uitmaakte. Net als o.a. Sita, die later ook solo nog wat hits wist te vergaren.

Vandaag gaat de clip van de eerste single “Hier mag alles” in première. Speller: “Wij hebben de nazomer besteld voor dit nazomerliedje. Ik heb het geluk gehad dat ik mensen die ik bewonder om me heen heb kunnen verzamelen en dat ze samen met mij wilden werken aan Hier mag alles, m’n eerste solonummer.”

 

 

 

Wolter Kroes viert 30-jarig jubileum met We Gaan Nog Even Door

 

Na 7 jaar komt er eindelijk weer een nieuw studioalbum van Wolter Kroes! Dat is niet helemaal toevallig. Wolter mag dit jaar zijn 30-jarige jubileum vieren met concerten in Koninklijk Theater Carré en AFAS Live. Wolter`s nieuwe plaat heet ‘We Gaan Nog Even Door’. Aanstaande vrijdag 12 oktober komt het album uit.

“Dit jaar zit ik 30 jaar in het vak en dan is het altijd leuk om terug te kijken naar het verleden. Maar als zanger wil je altijd blijven werken aan nieuw repertoire, dus wordt het na al die jaren tijd voor een nieuw studioalbum. Er liggen waanzinnige liedjes klaar en ik kan niet wachten om mijn fans nieuwe Kroes’ repertoire te laten horen,” aldus de jubilerende Kroes.

 

 

 

Anouk – Kom Terug

 

Vrijdag komt het nieuwe Nederlandstalige album uit van Anouk. Songs van “Wen D`r Maar Aan” domineren deze week al de iTunes chart en dat zal alleen maar meer worden, nu Anouk deze week elke dag een mini-documentaire lanceert. De hoofdpersoon luistert als eerste naar een nieuw nummer van Anouk. Zijn of haar verhaal past bij het gevoel van de song.

“Kom Terug” heet het nummer, waarbij het verhaal van de tweeling Anne en Lisa centraal staat. De zusjes blijken allebei lesbisch en zijn als tweeling heel close. Hun liefdeslevens lopen vaak door elkaar en daardoor zijn ze ook meerdere vriendinnetjes kwijtgeraakt. Dit alles door te veel jaloezie over hun onverbrekelijke band. Voor het nieuwe album werkt Anouk opnieuw samen met het Zweedse producersduo Tore Johansson en Martin Gjerstad.

 

 

 

Armin van Buuren & George Verbaan in speelfilm De Fabeltjeskrant

 

Armin van Buuren en Georgina verbaan gaan stemmen inspreken voor de nieuwe Fabeltjeskrantfilm. Verbaan verzorgt de stemmen van Juffrouw Truus de Mier en Zaza Zebra; Van Buuren spreekt het nieuwe personage Dj Wally in. Armin levert ook twee nummers voor de film, aldus distributeur Dutch FilmWorks. Er is maar liefst vier jaar gewerkt aan de digitalisering van de poppenversies van de beroemde dieren uit de oude televisieserie.

De bioscoopfilm komt op het moment dat de Fabeltjeskrant als TV serie zijn vijftigste verjaardag viert. In totaal werden er tussen 1968 en 1992 meer dan 1600 afleveringen van de kinderserie gemaakt. Het programma werd in 2005 uitgeroepen tot het beste Nederlandse kinderprogramma aller tijden. Liedjes uit de Fabeltjeskrant behaalden ook de Top 40, zoals Ed & Willem Bever met “Hup Daar Is Willem”.

 

 

 

Klein zusje – Delise

 

Nieuwe Nederlandstalige muziek! Delise heeft haar debuutalbum ‘Bladzijde 1’ uitgebracht. Delise maakt catchy Nederlandstalige popliedjes met een vleugje singer-songwriter en folk. Haar heldere stem, gitaarspel en teksten vormen het fundament van debuutalbum ‘Bladzijde 1’. Delise`s talent werd opgemerkt door de oprichter van Vrienden van Amstel LIVE. Hij bracht haar in contact met Bas Kennis (van BLØF) en de band van Anouk, met wie ze enkele jaren samenwerkte. Haar verse single ‘Klein Zusje’ is een upbeat, pittig popliedje met een prikkelende tekst. Check`m hier bij Hitzound.

 

 

 

Trijntje Oosterhuis – Zeg me wie je ziet

 

Het AVROTROS programma Beste Zangers blijft een grote publiekstrekker. Afgelopen zaterdag versloeg het muziekprogramma All You Need Is Love met gemak. De aflevering, waarbij ditmaal de Nederlandse operadiva Maria Fiselier centraal stond, bleek opnieuw bol te staan van emoties. Met name Alain Clarke’s interpretatie van Michael Jacksons “Will You Be There” en Trijntje Oosterhuis’ vertolking van Marco Borsato`s “Zeg Me Wie Je Ziet” deden de tranen rijkelijk vloeien bij Fiselier.

Tino Martin en You-Tube ster Davina Michelle waagden zich aan klassieke stukken. Tino zong de aria “O Mio Babbino Caro” uit de opera Gianni Schicchi en Davina waagde zich aan een vertolking van de Habanera uit Carmen.

 

 

 

Flashback: Antonie Kamerling blijft een Hero

 

Op 6 oktober, maar dan in 2010, maakte acteur Antonie Kamerling een einde aan zijn leven. Hij liet in diverse interviews eerder al doorschemeren dat hij aan depressies leed. Kamerling brak door in de beginperiode van de soap “Goede tijden, slechte tijden”. Later speelde Antonie in een aantal speelfilms zoals in De Kleine Blonde Dood (1993) waarvoor hij genomineerd werd voor de Gouden Kalf als beste acteur.

In 1997 speelde hij in de film All Stars in de rol van Hero. Speciaal voor de film nam hij de single “Toen Ik Je Zag” op. Guus Meeuwis schreef het nummer, dat Antonie als Hero naar de 1e plaats bracht in de Top 40. Achteraf zei hij nogal wat problemen had om de zang goed op de plaat te krijgen: “ik heb het ik weet niet hoe vaak ingezongen. John Ewbank heeft later letterlijk woord voor woord geknipt, zodat er uiteindelijk nog een redelijk resultaat tevoorschijn kwam.”

 

 

 

Anouk in tranen bij DWDD

 

Op social media is Anouk vandaag trending. Dat allemaal dankzij haar optreden in het succesvolle DWDD. Matthijs van Nieuwkerk raakte een gevoelige snaar bij Anouk, nadat hij haar eigen songtekst voorlas van het nummer “Red Mij”. “Ik vind het heftig”, zegt de Haagse met een gebroken stem. Wie er gered moet worden wilde Anouk niet kwijt. De rockchick wil zelfs niet naar een fragment van het nummer luisteren.

De rockchick brengt later het emotionele “Jij” op het podium. Het is één van de nummers van haar nieuwe album “Wen d’r maar”. Vandaag werd ook bekend dat Anouk een extra concert geeft in de Ziggo Dome. De zangeres staat niet alleen op 30 april in de Amsterdamse concertzaal, maar ook op 3 mei.

 

 

 
NL Top 200

Latest Tweets

Spotify New Music
Translate »
Share This