Indian Askin – On And On

 

Indian Askin is terug met nieuwe muziek. De Amsterdamse punkband heeft de single “On and on” uitgebracht. Deze jonge honden braken door met hun debuut album “Sea Of Ethanol”, waarvoor ze een Edison voor Beste Nieuwkomer wonnen. De verse single is afkomstig van hun plaat “I Feel Something”. Het komende voorjaar speelt Indian Askin in het Amsterdamse Bitterzoet (14 maart), De Effenaar (15 maart) en Metropool (16 maart).

 

 

 

Radio 538 directeur: de Top 40 vroeg ‘achterlijk veel geld’

 

Marc Adriani, radiodirecteur van Radio 538 en de 3 andere Talpa stations, stelt dat de Top 40 ‘achterlijk veel geld’ wilde hebben voor de voortzetting van de hitlijst bij Radio 538. Afgelopen vrijdag stonden deTop 40-voorzitter Erik de Zwart tegenover elkaar in de rechtszaal. Radio 538 stopt met de Top 40 en start een nieuwe eigen hitlijst en zet de Top 40 naar een digitaal kanaal. De Top 40 eist dat de lijst tot januari, als het contract afloopt, op Radio 538 te horen blijft.

Adriani is klaar met deze zaak. “Wat wij belangrijk vinden is dat wij onze luisteraars zo snel mogelijk laten wennen aan die mooie nieuwe lijst die we gaan maken, de 538 Top 50. We hebben eenmaal het besluit genomen om niet meer mee te bieden met de Top 40. Ze vroegen een achterlijk hoog bedrag en daar gaan we niet in mee. Dus wij hebben gedacht: dan gaan we ook maar zo snel mogelijk om. En dat willen we doen op vrijdag 2 november.”
De advocaat van de Top 40, is boos: “We worden verbannen naar de digitale krochten van Radio 538. Het bereik daarvan is nog heel laag.”

Het wordt interessant om te horen hoe de rechter hierover denkt. De afgelopen week werd nog bekend gemaakt, dat in inmiddels meer dan een miljoen huishoudens een DAB+ radio in huis staat. NPO Radio 5, die alleen digitaal uitzendt, is bijvoorbeeld twee maal zo groot als 3FM, die gewoon op FM uitzendt. De rechter doet op 26 oktober uitspraak. In januari verhuist de Top 40 naar Qmusic.

De vechtscheiding is een slechte zaak voor beide partijen. Zit Nederland nog te wachten op alweer een nieuwe hitlijst? Bovenal: de naam van Radio 538 is nog altijd verbonden aan de frequentie van Veronica als zendschip in de sixties en early seventies zij waren de oprichters van de Top 40. Maar ook de Top 40 is kwetsbaar: de lijst heeft na Q-Music niet zoveel uitwijk mogelijkheden meer voor uitzending bij een ander station. Talpa (Radio 538, Sky, Radio 10 en Veronica) lusten de lijst niet meer en de slecht beluisterde 3FM hanteert de Mega Top 50. Welke andere radiostation in Nederland zou na een mogelijke ruzie/ zakelijke onenigheid met QMusic de Top 40 nog willen overnemen en tegen welke prijs?

 

 

 

BTS-Army woedend op Nederlandse fans BTS concert Ziggo Dome

 

Geen Nederlands radiostation draait hun muziek en beseft ook maar iets van hun populariteit, maar: er was zaterdag een rij van bijna een kilometer lang aan wachtende fans: K-popband BTS was in de Ziggo Dome! Ondanks torenhoge prijzen (een staanplaats kostte 180 euro) was de show binnen een half uur uitverkocht. BTS breekt record na record. Zo werd “Blood, Sweat & Tears” binnen recordtijd meer dan 50 miljoen keer gestreamd op Spotify. En ook op YouTube scoren de Koreaanse Beatles. Hun single “DNA” is intussen 522 miljoen keer bekeken op YouTube.

Ook de fans van de Zuid-Koreaanse androgyne boyband, de BTS-army, zijn goed voor een record: volgens het Guiness Book of World Records werd er meer over BTS getwitterd dan over Justin Bieber én president Trump samen. Juist de BTS-Army bekritiseerd nu de Nederlandse fans. Zij beklagen zich over de ravage die de Nederlandse ARMY (de benaming voor de fans) achterliet voorafgaand het concert in de Ziggo Dome.

Het was een stortplaats aan vuil: plastic tassen, al dan niet met inhoud, etensresten, achtergelaten slaapmatjes en wat al niet meer, zo is te zien op foto’s op sociale media. De BTS-Army reageert: ‘Dit is niet OK. Wij smeken jullie om alsjeblieft jullie verantwoordelijkheid te nemen en de rotzooi op te ruimen. Afgezien van het feit dat jullie fans zijn, is het nooit OK om afval achter te laten onder welke omstandigheden dan ook. Ruim alsjeblieft op. Dit is hoogst teleurstellend’, klinkt het op de officiële Twitter-account van het ‘LYWTxARMY’ Project (de BTS Wereldtournee) aan het adres van de Nederlandse ARMY.

‘Ik walg van deze beelden. Het lijkt er eerlijk gezegd op dat BTS sommigen van jullie moet leren hoe respectvol te zijn en geen viezigheid achter te laten. Jungkook zou flauwvallen als hij dit zou zien’, aldus een Zuid-Koreaanse fan. Jungkook is het jongste lid van BTS. Hij was 15 jaar oud toen de boyband in 2013 debuteerde. Jungkook hielp onlangs eigenhandig de rotzooi opruimen die fans achterlieten na de The Idol Star Athletics Championships (ISAC).

 

 

 

Joe Buck – Black

 

Nieuw talent uit Nederland! Joe Buck, afkomstig uit Tilburg lanceert zijn single “Black”, waarover hij meldt: “Ik ben ZO trots en blij om dit liedje met jullie te delen. Het eerste lied dat ik schreef in Nashville en nu het eerste lied dat ik uitbreng. Ik hoop dat jullie het mooi vinden, laat het me weten! x Joe”. “Black” is uitgebracht op het Universal label.

 

 

 

Tony Junior & Niels Geusebroek – Better Part Of Me (Lyric Video)

 

Tony Junior dropt vandaag de lyric video van zijn verse single “Don`t Be Long”. De track is deze week nieuw in de Tipparade op nummer 29. Hij heeft hits gehad in Nederland, Amerika en Frankrijk. Hij bracht werk solo uit en met anderen, zoals met Nicolas Nox (“Loesje”) en Mr. Polska, en met bekende buitenlandse artiesten, zoals DVBBS, Borgeous en Steve Aoki. Het meeste succes had hij in de samenwerking met Tiësto. Met hem bracht hij in 2015 “Get down” uit die in de Amerikaanse dancehitlijst Beatport Top 100 op nummer 1 terecht kwam.

 

 

 

De 538 Top 50 komt er hoe dan ook

 

Als de rechtbank op 26 oktober zou beslissen dat Radio 538 de Top 40 tot eind van 2018 moet blijven uitzenden, komt de zender toch met zijn eigen hitlijst. Marc Adriani, directeur Talpa radio, maakte dat nieuws bekend na afloop van het kort geding vanmiddag, waarin de Stichting Nederlandse Top 40 eist dat de radiozender de Top 40 uit blijft zenden.

“In alle gevallen beginnen we met de lijst”, aldus Adriani. “Die beslissing is genomen. We hebben ontzettend veel zin om te beginnen met onze eigen hitlijst, de 538Top50.” Adriani zei dat radio 538 zich „natuurlijk wel altijd aan een uitspraak van de rechter” houdt. „Als de rechter beslist dat we moeten wachten, dan zullen we wachten. En als de rechter ons volgt in ons betoog, en dat denk ik wel eerlijk gezegd, dan zullen we beginnen op vrijdag 2 november.”

De stichting Nederlandse Top 40 vindt, dat 538 contractbreuk pleegt als de nieuwe 538 Top 50 vanaf november wordt uitgezonden. ”538 heeft bedacht om al vanaf 1 november een eigen hitlijst uit te gaan zenden op dat betreffende tijdstip en dat is natuurlijk in strijd met de afspraken”, aldus Radboud Ribbert, de advocaat van de stichting.

 

 

 

Gaat Armin van Buuren`s Wild Wild Son over z`n zoon Remy of Sam Martin`s kind?

 

Het is toch heerlijk als je Armin van Buuren heet en zeker weet dat alles wat je ook maar uitbrengt, zal worden opgepikt door radio 538. Na de Dance Smash voor “Blah Blah Blah” enkele weken geleden kiezen zijn 538 DJ collega`s vandaag “Wild, Wild Son” als de nieuwe alarmschijf. Het nummer gaat over Armin`s vijf-jarig zoontje Remy. Dat is tenminste wat van Buuren ons wil laten geloven. Feitelijk schreef Sam Martin, die de vocals aflevert voor “Wild, Wild Son, voor zijn toen nog niet geboren kindje. Wie van de twee moeten we nu geloven? Sam schreef eerder al hits voor Maroon 5 en werkte mee aan een paar David Guetta tracks. Of Q-Music ook zo gecharmeerd is van Armin zal de toekomst uitwijzen. De radiowereld wordt een beetje opgeschud. Ook niet verkeerd…..

 

 

 

Nielson lanceert album “Diamant”

 

Vandaag brengt Nielson zijn langverwachte derde album uit: “Diamant”. Op de plaat staan naast de gelijknamige eerste single en recente hits als “Doen, Durven of de Waarheid” en “Vuurwerk” ook de nieuwste Top 40 hit “IJskoud”. Het internationaal klinkelnde album werd gemixt door de Amerikaanse Miles Walker, die hits van onder meer Beyoncé en Kygo op zijn naam heeft staan.

“Diamant” is een weerspiegeling van Nielsons behoefte om zichzelf écht te laten zien. Rauwer, puurder dan we hem kenden. “Ik wilde met mijn muziek persoonlijker worden, meer over mezelf vertellen in mijn nummers. Ik ben er klaar voor om te laten zien wie ik echt ben, wat ik belangrijk vind. Mensen kennen vooral de opgewekte Nielson, maar ik ben heus niet altijd vrolijk, ik heb ook een donkerdere kant. Die mogen mensen ook van me zien.”

 

 

 

Causes – Madeline (video)

 

“Did you already listened to our (studio) version of ‘Madeline’? We now also recorded a live version of this song…we will play ‘Madeline’ also live at our release show in De Helling…rumors are true: last tickets on sale!!.” Daarmee kondigt de Utrechtse band de live video van hun nieuwste track “Madeline” aan. Na “Run To Me” is dit het tweede een voorproefje van het album “Wake Me Up So I Can Dream”, dat op 26 oktober verschijnt. Op 25 oktober check je Causes op het podium van De Helling.

 

 

 

Anouk presenteert album Wen D’r Maar Aan in Tuschinski.

 

Donderdagavond presenteert Anouk haar nieuwe album “Wen d’r maar aan” vanuit het Amsterdamse Tuschinski. “De mooiste locatie ever”, zegt de zangeres daarover. Normaliter worden er in deze bioscoop geen muziekshows gegeven. Voor Anouk is een uitzondering gemaakt. ,,Daar ben ik zo trots op. Ik ben een onwijze filmfreak. Ik zit zeker één, twee keer per week in de bioscoop. Dat ik dan nu daar kan optreden is een droom die uitkomt. Elke keer als ik in Tuschinski zit denk ik: wát een mooie zaal. Verlichting is mooi, zo sfeervol. Het is zó’n inspirerende omgeving. Aanvankelijk hadden we een andere locatie voor deze presentatie bedacht, maar ik zei tegen Kees (de Koning), mijn manager: het enige wat ik wil, is Tuschinski. ‘Dat krijg ik echt niet voor elkaar’, zei hij, maar ik vond dat hij het moest proberen. Dat het toch gelukt is, is geweldig.”

 

 

 
NL Top 200

Latest Tweets

Spotify New Music
Translate »
Share This