Tiësto viert zijn 50e verjaardag

 

Tiësto viert vandaag zijn 50e verjaardag. Van harte. Hij werd op 17 januari 1969 geboren en begon zo rond zijn 15e met het draaien en mixen van tracks. Ferry Maat`s Souls Show was één van zijn inspiratiebronnen. Op 19-jarige leeftijd stond hij al drie avonden in de week achter de draaitafels in discotheken te Breda (Spock) en omstreken. Wat later ging hij in een platenzaak werken. Thijs probeerde eigen werk aan de man te brengen en stuurde veel tapes naar bekendere dj’s, clubs en organisaties.

In 1995 verscheen Tiësto’s eerste mix-cd, Forbidden Paradise 3, zijn bekendheid in de dancescene begon te groeien. Twee jaar later richtte Tiësto zijn eigen label op: Black Hole Recordings, dat ook muziek uitbracht van Ferry Corsten, Johan Gielen en Armin van Buuren. Zijn optreden tijdens Innercity (1999) wordt gezien als dé doorbraak voor het grote publiek. In Amerika debuteerde hij met het album “Summerbreeze”, waarvan de remix van Delerium`s “Silence” een wereldwijd succes zou worden.

Dan gaat het allemaal snel: het toonaangevende Britse blad DJ Mag roept Tiësto in 2002 uit tot beste dj ter wereld. Die titel sleept hij driemaal binnen. Een nummer 1 hit heeft hij nog niet gescoord in de Top 40, maar wel bijna. “Traffic” (2003), “In The Dark”(2007) en “jackie Chan”(2018) behaalden de 2e plaats.

 

 

 

Lisa Lois – Losing My Mind

 

“New single “Losing My Mind” coming out ➡ january 17th. 🔥” Zo kondigt Lisa Lois op Facebook vandaag haar catchy track aan. De release volgt na de succesvolle toer ‘Lisa Loïs sings: Adele’, waarbij ze met een zeskoppige band een ode bracht aan de Britse superster. Het is precies tien jaar geleden, dat Lisa de X-Factor won en een grote hit scoorde met “Hallelujah”. De nieuwe single “Losing My Mind” check je hier.      Playlist: Brand New

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=T2pXrxdkjkM

 

Officier van Justitie eist inleveren rijbewijs Boef voor 2,5 jaar

 

Boef kan zijn rijbewijs 2,5 jaar inleveren. Tenminste, als het aan justitie ligt. Ook is een boete geëist van 7000 euro, dat de rapper zou moeten storten in een schadefonds voor verkeersslachtoffers. In juni 2016 reed hij met bijna 300 km per uur op de snelweg tussen Eindhoven en Tilburg. Dat werd vervolgens ook gefilmd. Boef blonk tijdens de rechtszaak uit in zwijgen. Hij beriep zich op zijn zwijgrecht omdat het Openbaar Ministerie hem oneerlijk zou behandelen.

De officier noemde de actie levensgevaarlijk: “Dit soort snelheden horen thuis op een circuit. Het is een wonder dat er geen ongelukken zijn gebeurd of doden gevallen.” Het is niet voor het eerst dat Boef in de problemen is. Het CBR trok eerder al tien maanden zijn rijbewijs in en verplichtte de rapper om een EMG-cursus (Educatieve Maatregel Gedrag en Verkeer) te volgen. Ook kreeg hij al 2250 euro aan verkeersboetes. De uitspraak is op 30 januari.

 

 

 

Universal Music voor het eerst sinds 6 jaar weer op Noorderslag.

 

Universal Music is voor het eerst sinds zes jaar weer present op Noorderslag. Onder de naam Universal Music x Hooghoudt Noordermiddag zullen vijf artiesten, getekend bij het Universal label, optreden.

Thijs Mantel (vicepresident marketing) legt uit: “Er is geen speciale reden waarom we de showcases de afgelopen jaren niet hebben georganiseerd. De showcases die wij hielden in News Cafe verliepen op alle fronten altijd goed. Dit jaar kwam alles op het juiste moment bij elkaar. Universal heeft op Noorderslag vijf geweldige artiesten staan. Het was een logische stap om hen op een bijzondere manier tegelijk te presenteren.”

Op 19 januari zijn Douwe Bob, Rondé, Son Mieux en Nona live te zien en te horen in De Uurwerker. “Alle vijf artiesten zijn een goede afspiegeling van ons rooster. Een perfecte combinatie van bewezen talent en nieuwe sterren aan het firmament. De gezamenlijke deler is dat we in 2019 grote plannen met alle vijf hebben. Universal is overtuigd van het talent en de muziek van deze artiesten.”

 

 

 

Boudewijn de Groot – Wissels

 

De man van “Avond”, “Meester Prikkebeen” en “Hoe Sterk Is De Eenzame Fietser” is terug! Na het met goud bekroonde nummer 1 album “Achter glas” (2015) heeft Boudewijn de Groot in november zijn 13e album “Even Weg”, opgenomen in de Haarlemse Exalto Studios, uitgebracht. Voor de opnames werkte de singer-songwriter samen met The Dutch Eagles, die verantwoordelijk zijn voor een relaxte west coast sfeer. Nieuwe single van het album is “Wissels”. Check het nummer van Nederlands meest legendarische troubadour hier.

 

 

 

Van Dik Hout – Eén Nacht Eeuwigheid ( Lyric Video)

 

Van Dik Hout is terug met nieuwe single “Eén nacht eeuwigheid”. Intussen is er nu ook de lyric video. De track vormt de aftrap van hun 25-jarig jubileum. Van Dik Hout is een van de meest toonaangevende Nederpop bands. De groep brak in 1994 door met ‘Stil In Mij’ en scoorde later ook hits als ‘Alles Of Niets’ en ‘Tot Jij Mijn Liefde Voelt’.

Daarnaast scoorden ze als gelegenheidsformatie De Poema’s met Acda & de Munnik. ‘Mijn Houten Hart’ en ‘Zij Maakt Het Verschil’ werden ook dikke Top 40 hits. In mei gaat Van Dik Hout opnieuw toeren en geven de mannen een aantal shows in Den Haag, Groningen, Utrecht en Eindhoven. De kaartverkoop is intussen gestart.

 

 

 

Mozes and the Firstborn – Blow Up (video)

 

Op 25 januari komt het nieuwe album “Dadcore” uit van Mozes and The Firstborn. De Eindhovense band brengt vandaag de video uit van de single “Blow Up”, dat deze week nieuw staat op de playlist van 3FM. Eerdere visitekaartjes waren o.a. de songs “Baldy” en “Sad Supermarket Song”. Voor hun derde album heeft de groep samengewerkt met een verschillend aantal producers, zoals Chris Coady (Beach House, Slowdive) & Roland Cosio (together PANGEA, Fuzz).

 

 

 

Buma Cultuur: ‘Nederlandse muziek is een miljard waard’

 

Het gaat goed met de Nederlandse muziek! De exportwaarde blijkt in 2017 voor het eerst over de 200 miljoen euro te gaan. Ter vergelijking: in 2004 lag de exportwaarde nog op 31 miljoen. Het leeuwendeel van deze hoge cijfers is te danken aan de export van elektronische muziek. Dit blijkt uit onderzoek in opdracht van Buma Cultuur.

Azië blijkt een belangrijke groeimarkt voor de dancesector. DJ`s als Martin Garrix, Armin van Buuren, Hardwell en Afrojack waren erg succesvol in het buitenland. Tiësto had met 135 shows de meeste optredens, maar Yellow Claw en Oliver Heldens zaten er met 130 en 125 optredens niet ver onder.

Frank Helmink, directeur Buma Cultuur is trots: “Ik denk dat dit pas het begin is. Als we over een jaar op 300 miljoen zitten verbaast me dat niet. Het zou me wel verbazen als het 180 miljoen is. Er zit in de dance-hoek nog zoveel talent onder de radar, het kan niet anders dan dat er nog veel meer mensen doorbreken.” Het is zijn ambitie, dat binnen vijf tot tien jaar er een nulletje extra kunnen worden toegevoegd aan de exportwaarde van de Nederlandse popmuziek. 1 miljard euro is een reëel doel, denkt de directeur van Buma Cultuur.

Ook concludeert Buma Cultuur dat ook het succes van vormgevingsmuziek en reclamemuziek van Nederlandse bodem groeit. Naast de populariteit van DJ`s is er ook het fenomeen Andre Rieu, die overal ter wereld uitverkochte concerten geeft. Dan zijn er daarnaast ook nog de classic hits, die meewerken aan de populariteit, zoals Shocking Blue`s “Venus”, Golden Earring`s “Radar Love” en Vader Abraham`s “Kleine Cafe Aan De Haven”. (veel covers)

 

 

Within Temptation – In Vain (lyric video)

 

Bij onze Oosterburen is Within Temptation populairder dan in eigen land. Terwijl in Nederland hun single “The Reckoning” straal werd genegeerd, is het nummer in Duitsland de meest gedraaide single op de rock-airplay lijsten. Within Temptation heeft intussen de nieuwe single “In Vain” op de markt gezet. Vandaag gaat de lyric video in première. Het nummer is een voorproefje van het album “Resist”. Dit jaar is de groep te zien op diverse Europese Festivals en gaan ze toeren in Amerika en Canada.

 

 

 

Mozes and the Firstborn – Blow Up

 

Op 25 januari komt het nieuwe album “Dadcore” uit van Mozes and The Firstborn. De Eindhovense band brengt als voorloper de single “Blow Up” uit, dat deze week nieuw staat op de playlist van 3FM. Eerdere visitekaartjes waren o.a. de songs “Baldy” en “Sad Supermarket Song”. Voor hun derde album heeft de groep samengewerkt met een verschillend aantal producers, zoals Chris Coady (Beach House, Slowdive) & Roland Cosio (together PANGEA, Fuzz).

 

 

 
NL Top 200

Latest Tweets

Spotify New Music
Translate »
Share This