Martin Garrix – Yottabyte

 

Martin Garrix is unstoppable! Een maand geleden sleepte hij nog de Hitzound Smash binnen voor “Burn Out”, maar intussen kondigt Nederlands populairste DJ zijn nieuwe EP “Plus” aan. Vandaag gaat de tweede van de vijf tracks in première: ‘Yottabyte”. Martin Garrix is dit jaar weer aanwezig op het ADE met twee shows. Beide zijn intussen stijf uitverkocht. Maar voor 17 oktober zijn nog tickets beschikbaar voor de STMPD RCRDS show aan de Moermans kade in Amsterdam.

 

 

 

RØMANS – People

 

RØMANS dropt vandaag de video voor “People” De single is de titelsong van zijn laatste album. De release volgt op “Perfect” en “Crashing Waves”. De Londense singer-songwriter schreef eerder al voor Khalid, Ella Mai en Demi Lovato. Samen met Axwell Λ Ingrosso scoorde hij een Top 40 hit met “Dancing Alone”.     ⭐ ⭐ ⭐ ⭐

 

 

 

Mabel – One Shot (video)

 

De nieuwe video van Mabel al gecheckt? “One Shot” heet haar allernieuwste track. De single is een tropical taste van haar aankomende debuutalbum. De upcoming zangeres schreef “One Shot” samen met J.D.Read en Kelly Kiara. In november start haar Europese tour. De remix van “One Shot” is van Alex Ross.

 

 

 

Kylie Minogue & Jack Savoretti – Music’s Too Sad Without You (video)

 

Kylie doet het met Jack in de video voor “Music’s Too Sad Without You”. Het nummer is de nieuwe single van Kylie Minogue, samen met Jack Savoretti. Het nummer werd eerder gebruikt als trailer voor de speelfilm “Halal Daddy”. Het nummer is afkomstig van Kylie`s laatste album “Golden”. De zAustralische brak al in 1988 door met “I Should Be So Lucky”, nadat ze naam had gemaakt als actrice in de Australische televisieserie Neighbours. Haar grootste hit maakte ze in 2001. “Can`t Get You Out Of My head” stond 6 weken op nummer 1 in de Top 40.

 

 

 

The 1975 – Love It If We Made It (video)

 

The 1975 lanceert de video van hun nieuwe single “Love It If We Made It”. De track is afkomstig van hun album “A Brief Inquiry Into Online Relationships”, dat op 30 november gaat uitkomen. Maar er komt meer: Matthew Healy, Ross MacDonald, Adam Hann en George Daniel, werken intussen aan de opvolger “Notes On A Conditional Form’.

Producer Jamie Oborne licht toe waarom: “We’re doing things a little bit differently in this campaign. Very early on, Matthew noted that the promotional window on music is shorter than ever, and the time that people consume it is infinite. He felt very strongly that, if we have a tour cycle that’s going to last 18 months to two years, we have to release two records in the time that we would have previously have released one.”

 

 

 

Portugal. The Man – Tidal Wave (video)

 

Portugal. The Man dropt vandaag de clip van “Tidal Wave”. Het nummer, afkomstig van hun “Woodstock” album, is de opvolger van “Live In The Moment” én “Feel It Still”, de single waarvoor de Amerikaanse band bekroond werd met een Grammy. Alle drie tracks staan op hun laatste album, waarvoor de band de inspiratie kreeg, nadat John Gourley’s vader’s zijn originele kaartje voor het legendarische Woodstock Fesitval van 1969 terugvond. De mannen doken de studio in met onder andere Casey Bates, Mike D (Beastie Boys), Danger Mouse en John Hill, en creëerden zo hun “Woodstock” plaat.

 

 

 

Richard Carpenter viert 72e verjaardag

 

Vandaag viert Richard Carpenter zijn 72e verjaardag. Hij was de mannelijke helft van de Carpenters, dat hij samen vormde met zijn zus Karen. Richard was al vroeg geïnteresseerd in het maken van muziek. Hij begon op jonge leeftijd te spelen op de piano. Karen raakte later, op de middelbare school geïnteresseerd in de muziek. Zij sloot zich aan bij schoolbandjes en toen bleek hoe goed te kon zingen.

In hun vroege carrière zagen platenmaatschappijen nog geen brood in het duo, of ze waren alleen in Karen geïnteresseerd. Ze wonnen in 1966 de talentenjacht “Battle of the Bands” en werden gespot door het platenlabel RCA, maar het succes bleef uit. Samen met vier medestudenten vormden broer en zus daarna de band Spectrum en speelden al snel voor volle zalen.

Nadat de band Spectrum uiteengegaan was, besloten broer en zus Carpenter als duo verder te gaan: Karen op drums, Richard op toetsen, en beiden als zangers. Ze stuurden demo’s op naar diverse platenmaatschappijen en trokken zo de aandacht van Jack Daugherty van A&M Records. Ze tekenden een contract in 1969. Hun eerste album, Offering, bevatte veel materiaal dat Richard had geschreven in de Spectrum-periode. Het opvallendste nummer op het album was echter een cover van het Beatles-nummer “Ticket to Ride”. Het werd hun eerste hit.

In 1970 braken de Carpenters definitief door met “Close To You” van Burt Bacherach. Het was een begin van vele successen. “Superstar”, “Yesterday Once More”, “Top Of The World” en “Jambalayah” zijn enkele van hun hits. Door hun intensieve tourschema ontstonden in de loop van de jaren zeventig de problemen. Karen ontwikkelde een obsessie voor haar gewicht en leed aan anorexia nervosa. Op zijn beurt was Richard verslaafd geraakt aan drugs. Deze gebeurtenissen leidden tot het einde van de liveoptredens van het duo. Richard liet zich opnemen in een kliniek. Nadat hij clean was, kwam het duo weer bij elkaar, maar intussen was Karen ernstig verzwakt. Ze stierf op 32-jarige leeftijd.

 

 

 

MØ – Blur

 

MØ brengt vandaag de lyric video uit van haar nieuwe single “Blur”. Het nummer van de Deense is afkomstig van haar aankomende album “Forever Neverland”. MØ meldt over haar nieuwe single: “I wrote the song in a session in Stockholm in the very end of 2016. I remember being all worn out – exhausted and jet lagged from months of traveling back and forth continents, touring in Europe and writing in Los Angeles. I thought to myself: “There’s NO WAY anything good is gonna come out of me today”, but as we started writing the song it almost felt therapeutic – like the words were pushing to come out. “Blur” is about feeling lost, and on a personal level I would be lying if I didn’t mention that this song, for me, was about feeling creatively and artistically lost in the city of all great opportunities, Los Angeles.”

 

 

 

Flashback: The Monkees nemen “I`m A Believer” op

 

Vandaag, maar dan in 1966 staan The Monkees in de platenstudio om het nummer “I’m A Believer” op te nemen. Neil Diamond schreef de song, die de 1e plaats zou bereiken van de Top 40. Het was de tweede single van de groep, die een jaartje eerder werd geformeerd door de Amerikaanse tV productie maatschappij Screen Gems. Zij zochten vier acteurs voor een TV comedy rond een fictieve popgroep, die een kruising zou moeten zijn van The Beatles en Beach Boys.

Uit de vierhonderd sollicitanten kozen ze Davy Jones, Micheal Nesmith, Mickey Dolenz en Peter Tork. Samen vormden de boys, die acteur én muziekervaring hadden, The Monkees. De serie werd razend populair en er ontstond snel een Monkeesteria. De debuutsingle “Last Train To Clarksville” was al een dikke hit voor de serie goed en wel van start ging. De TV serie stopte na 58 afleveringen in 1969. Toen was de roem ook snel voorbij.

 

 

 

Dries Roelvink – Effe Geen Cent Te Makken

 

Dries Roelvink lanceert zijn nieuwe single! Het is de titelsong voor het SBS6 programma “Effe Geen Cent Te Makken”. Dé showbizz familie van Nederland verlaten hun huis aan de Amsterdamse PC Hoofdstraat om het te verruilen voor een wat goedkopere uitvoering in een bekende minima wijk in de hoofdstad. Lukt het Dries, zijn vrouw Honoria en hun glamour boys Dave en Donny een maand lang te leven met een minimum aan middelen en geld?

Voor Dries een behoorlijke omslag: “Ik heb steeds gekookt, want dat is mijn hobby. Normaliter kijk ik niet naar de prijs van een stukje ossenhaas of welke vis het goedkoopst is, en nu wel. Dat is een heel andere manier van boodschappen doen.” Het maakte de zanger een stuk creatiever. “Ik heb een keer een heel goede nasischotel gemaakt voor 7 euro, en een vegetarische pasta voor 6 euro. Ik heb heel goed opgelet op wat ik kocht en onder in de schappen gekeken. Dat waren we helemaal niet gewend.” Nu de opnames van het TV programma afgerond zijn, houdt Roelvink contact met het gezin dat rond moet komen met weinig middelen. “We willen ons schaduwgezin de komende paar jaar elke maand iets geven”, Aldus Dries. “Het is belangrijk om ook aan nazorg te doen.”

 

 

 

Bullet For My Valentine – Not Dead Yet

 

Een nieuwe rock banger van Bullet For My Valentine! De Britse band dropt de clip van hun nieuwe track “Not Dead Yet”. Het nummer is afkomstig van hun laatste album “Gravity”. Frontman Matt Tuck legt de betekenis van de nieuwe single graag aan ons uit: “There’s a lot of stuff going on on this record, which was stuff about me, and stuff that kind of felt quite negative, even though it wasn’t trying to be. There was just more songs about where I’m at and stuff. So I wanted to do a positive vibes song about not being dead yet, and we’ve achieved amazing things, and there’s still a lot of life left in us yet, in our personal lives and in the band. Creative juices, you know. And so the song is about taking life by the paws and not giving up.”

 

 

 

Au/Ra – Emoji

 

Au/Ra dropt de video van haar nieuwe single “Emoji”. Over de betekenis van het nummer, dat de zangeres schreef met Max Farrar & Andrew Frampton meldt de zangeres op social media: “Emoji, to me, is about an online friendship/relationship where one person is afraid to show the other person who they really are, in fear of disappointing them. Sometimes it’s just easier and safer to stay living in a fantasy than face reality.”

 

 

 

Bazzi ft. Camila – Beautiful (video)

 

Waarom moest het zo lang duren voordat de video uitkomt van Bazzi? Nu is het mosterd na de maaltijd, omdat “Beautiful” intussen is geflopt in de Tipparade. Het zou al een sterk staaltje voor Bazzi en Camila Cabello zijn, om alsnog de Top 40 te halen. Helemaal onmogelijk is dat niet. Armin`s “Blah Blah Blah” is daar een voorbeeld van. “Beautiful” is afkomstig van Bazzi`s “Cosmic” album. Dat de samenwerking met Camila tot stand kwam, is omdat de twee het gewoon heel goed samen kunnen vinden. Een vriendendienst zou je het kunnen noemen. Het afgelopen voorjaar tourde Bazzi met Cabello en opende de “Never Be The Same” Tour van de voormalige Fifth Harmony zangeres.

 

 

 

The Rasmus – Drum

 

Van hun album “Dark Matters” dropt The Rasmus een nieuwe single. Vandaag gaat de lyric video in première voor “Drum”. De Finse band zijn allang maatjes van elkaar: de groep werd gevormd aan het eind van 1994 toen de bandleden nog op de middelbare school zaten. Ze noemden zich eerst Sputnik, daarna Antilla en uiteindelijk Rasmus. The Rasmus blijft toch vooral bekend van hun monsterhit “In The Shadows”.

 

 

 

Soundtrack A Star Is Born nieuw op #1 in USA.

 

De soundtrack van de film A Star Is Born is razend populair in Amerika. Het album van Bradley Cooper en Lady Gaga is dit weekend nieuw binnengekomen op de 1e plaats van de Amerikaanse Billboard Album Top 100. Voor Lady Gaga is het intussen haar vijfde nummer 1 album: Joanne (2016), Artpop (2013), Born This Way (2011) en Cheek to Cheek (2014) gingen de soundtrack voor. Daarmee is Lady Gaga de eerste zangeres, die in dit decennium met vijf platen de 1e plaats in de USA terechtkwam. Alleen Justin Bieber (6x) en Drake (8x) scoorden beter.

Het album “A Star Is Born” debuteert deze week in de Nederlandse Album Top 100 op 4. Grote hit voor Gaga is “Shallow”, die zoveel goede zaken doet bij Spotify en iTunes. De Top 40 en Tipparade (h)erkennen het succes niet en negeren het nummer. Hoe dat in de Mega Top 50 zit is niet bekend; de nieuwste lijst is niet eens meer op de website geplaatst. Zo is het dus gesteld met 3FM…..

 

 

 

Kygo ft. Sandro Cavazza – Happy Now (teaser)

 

“We don’t want to believe it, that it’s all gone. Just a matter of minutes, before the sun goes down.” Het zijn de begin lyrics van de nieuwe Kygo! Op 26 oktober dropt de Noorse DJ en producer de opvolger van “Remind Me To Forget”(met Miguel) en “Born To Be Yours” met Imagine Dragons. De nieuwe track heet “Happy Now” en wordt een samenwerking met Sandro Cavazza.

 

 

 

Week : 53

ALL NIGHT – The Vamps, Matoma300x250 Algemeen

19-12-2016

1 ( -) SORRY – Kensington
2 ( -) BELIEVER – Major Lazer
3 ( 1) ARE YOU WITH ME – L.Hamming
4 ( -) I FEEL IT… – Weeknd
5 ( -) MY WAY – Calvin Harris

Datum: 28-12-2016

NIEUWE DAGEN – Kid de Blits
HITZOUND TOP VIEWS /   Wk 53

1 ( -) TOP 100 Hitzound 2016
2 ( -) Drie leden SFB gearresteerd
3 ( -) Mike Posner #1 in Top 40 voor 2016
4 ( -) George Michael overleden
5 ( -) Elton John zingt op uitvaart G.M.
6 ( 1) I WILL WAIT FOR YOU – C.Luske
7 ( 3) GELUKKIG KERSTFEEST – Toppers
8 ( -) ENERGIE – Ronnie Flex
9 ( -) WAAROM – Frans Bauer
10 ( -) CHRISTMAS IS… – Van VelzenConcertkaarten

SCHIJVEN OVERZICHT / WK 53

ALARMSCHIJF : WHEN YOU LOVE SOMEONE
James TW
DANCE SMASH : CALLING ON YOU
Lucas & Steve
MEGA HIT : ISOMBARD
Declan MC Kenna
HITZOUND SMASH : ALL NIGHT
The Vamps ft. Matoma
GRANDSLAM : ARE YOU SURE
Kris Kross Amsterdam
DE DIXTE : ENERGIE
Ronnie Flex

NL Top 200

Latest Tweets

<img src=”http://worden.samenresultaat.nl/view.asp?ref=762591&site=12939&b=2″ border=”0″ title=”Topticketshop” alt=”Topticketshop” width=”728″ height=”90″ /></a>

Translate »
Share This